vineri, 29 martie, 2024

Batrana, adusa la spital cu ambulanta, data afara de medicul de garda pentru ca este o boschetarita

Distribuie:

Publicat:

Spitalul nu e un loc de gratie spre care lumea se avanta cu placere, o face din nevoie si din durere, cu speranta, iar medicul, in virtutea vocatiei pe care si-a ales-o in viata, ar trebui sa aiba grija de pacient, indiferent de starea lui sociala. Dar astea-i doar o utopie, unii medici din spitalele din Romania isi trateaza pacientii strict cu aceeasi masura cu care un fierar-betonist e intelegator cu materialele de constructii… Nu este pentru prima data cand medicii de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti se fac remarcati in mod negativ prin felul in care ii trateaza pe unii pacienti.

O batrana adusa cu ambulanta la spital a fost data afara de medicul de garda pe motiv ca este ”o boschetarita”. Intreaga scena a fost relatata intr-o postare pe Facebook de un martor la intreaga scena.

Martorul descrie in postarea facuta pe contul sau de Facebook ca batrana ”care abia se mai tinea pe picioare” a fost adusa cu ambulanta la Unitatea de Primriri Urgente a Spitalului Judetean din Ploiesti in data de 31 martie. Femeia a asteptat cinci ore, fara sa fie bagata in seama de personalul spitalului, pana sa ajunga in fata unui medic. Cand intr-un final a intrat in cabinetul medicului, acesta din urma ar fi iesit pe hol si i-ar fi reprosat asistentei de la triaj ca se va ocupa de ea cand si daca va avea timp.

”31 martie Spitalul Judetean Ploiesti, Centru primiri urgente. O batrana adusa cu ambulanta si lasata in sala de asteptare. Orele trec fara ca personalul medical sa-i acorde atentie. Cineva ii da o banana batranei apoi niste tineri ii aduc o sticla cu apa minerala si un pahar de plastic si o ajuta sa bea, (trei pahare de apa a baut, saraca). Opinia publica se face simtita, iar asistenta de la triaj cheama o infirmiera sa o duca in sala. Ajutata de doi tineri, o aseaza pe batrana care abia se tinea pe picioare intr-un carut si merge in serviciul de urgenta. In sala de asteptare lumea rasufla usurata, dupa 5 ore batranica este bagata in seama.

Dar minunea a tinut 10 minute dupa care batrana este scoasa din nou in sala de asteptare, iar medicul de la urgente, un batranel cu par alb, ii atrage atentia asistentei de la triaj sa nu il mai deranjeze caci batrana ''este o boschetarita si se va ocupa de ea cand si daca o sa aiba timp''.

S-a facut liniste, nimeni nu a mai indraznit sa comenteze, poate din teama ca vom fi considerati boschetari si alungati din serviciul UPU Ploiesti de gardienii care ne urmareau fiecare miscare”, a scris Luiza Ilie in postarea sa pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img