joi, 25 aprilie, 2024

Bautura care mentine inima sanatoasa si intareste sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Acest leac este de fapt o bautura, insa functioneaza ca un veritabil medicament. Ce poate fi mai bine decat sa ai in acelasi pahar si o gustare sanatoasa si delicioasa, dar si un medicament care te fereste de numeroase afectiuni.

Asadar, amestecati 4/3 suc de morcovi cu 1/3 suc de ghimbir. Este important sa se consume combinatia imediat dupa preparare. Un pahar de 300 ml de suc contine 129 de calorii. Iata insa care sunt beneficiile pe care le are pentru sanatate:

1. Sprijina sistemul imunitar

Combinatia de suc de morcovi si ghimbir este benefica pentru sistemul imunitar datorita vitaminelor A si C, care se gasesc din plin in cele doua ingrediente – o ceasca de suc de morvoci contine intreaga doza recomandata de vitamina A si 20% din cea de vitamina C. Ambele tipuri de vitamine ajuta la dezvoltarea celulelor albe din sange, acestea fiind insarcinate cu gasirea si distrugerea agentilor patogeni (care duc la aparitia bolilor).

2. Mentine pielea frumoasa si sanatoasa

Bea suc de morcovi daca vrei sa ai o piele tanara si sanatoasa. Vitamina C este, si de aceasta data, responsabila pentru producerea de colagen, substanta necesara pentru videcarea ranilor si mentinerea sanatatiii si elasticitatii pielii. De asemenea, vitamina E joaca rolul unui antioxidant menit sa protejeze pielea de radiatiile solare. Prin urmare, sucul de morcovi este o alegere foarte buna si pe timp de vara. O cana de suc de morcovi cu ghimbir contine 10% din doza zilnica recomandata de vitamina E.

3. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii

Ghimbirul contine gingerol, o substanta care reduce presiunea arteriala, prin urmare si riscul aparitiei bolilor de inima este diminuat.

4. Te protejeaza de cancer

Fiind bogat in vitamina C, despre care se considera ca poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, cum este cel la stomac si cel la san, dar si in gingerol, despre care se crede ca reduce riscul aparitiei cancerului ovarian, sucul de morcovi cu ghimbir este una dintre cele mai bune metode naturiste de prevenire a acestei boli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img