sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bautura delicioasa ce iti intareste sistemul imunitar. Trebuie sa o bei seara

Distribuie:

Publicat:

O bautura delicioasa ce iti intareste sistemul imunitar si tine departe de tine virozele, precum si starile gripale, este ceaiul de soc.

Datorita substantelor pe care le contin, florile de soc ajuta in tratamentul virozelor respiratorii si a starilor gripale si sunt un stimulent pentru sistemul imunitar.

Florile de soc se pot prepara sub forma de infuzie, dintr-o lingura la o cana cu apa ce se bea seara, inainte de culcare, potrivit Ghidului plantelor medicinale si aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Vezi si: 7 remedii atipice pentru intarirea sistemului imunitar

De la soc se folosesc atat florile – albe, sub forma de umbreluta – cat si fructele bine coapte, de culoare neagra. Din florile de soc se prepara ceaiuri si tincturi cu indicatie fitoterapeutica, iar din fructele bine coapte, dulceata, sirop sau cidru.

Infuzia de soc se foloseste si pentru uzul extern, in cazul degeraturilor si al contuziilor.

Din flori proaspete se prepara o bautura racoritoare foarte apreciata vara – socata, potrivit adevarul.ro.

Din fructele bine coapte se mai poate prepara si un decoct util recomandat persoanelor care au digestie dificila sau vor sa-si imbunatateasca acuitatea vizuala pe timpul noptii. Decoctul se prepara dintr-o lingura de fructe uscate la o cana de apa. Se beau doua-trei cani pe zi.

Insa, atentie, fructele verzi sunt toxice!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img