joi, 28 martie, 2024

Bautura naturala care ar vindeca gripa

Distribuie:

Publicat:

Bacteria Lactobacillus, existenta in napii japonezi murati ("Suguki"), dar si in varza murata, are capacitatea de a intari sistemul imunitar si ar putea ajuta organismul sa lupte eficient impotriva gripei, informeaza  dailymail.co.uk. Se crede ca aceasta bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9. O bautura probiotica care contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.

Fanii napului japonez au sustinut de multa vreme ca aceasta planta erbacee are numeroase proprietati benefice pentru sanatate, insa oamenii de stiinta au inceput abia de curand sa il studieze in laborator. Potrivit cercetatorilor niponi, un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care protejeaza bacteria impotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla in spatele puterilor tamaduitoare ale napului japonez. Savantii niponi cred ca descoperirea lor va conduce la aparitia pe piata a unor noi medicamente care vor contine acea bacterie. Oamenii de stiinta au prezis ca un nou medicament minune in domeniul vaccinului gripal, care va oferi protectie pe viata impotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populatie in urmatorii cinci ani. Studiul specialistilor japonezi a fost coordonat de Naoko Waki, cercetator la compania Kagome din industria alimentara nipona, si a fost publicat in revista Letters in Applied Microbiology.

 Napul este o plantă erbacee bienală, aparţinând de familia cruciferelor. Poate ajunge până la înălţimea de un metru. Cea mai importantă parte de plantei este rădăcina, de formă aproape sferică, netedă. Frunzele sunt ascuţite, lanceolate, iar florile au culoare galbenă. Pentru nevoi medicinale se folosește nu numai rădăcina, valoroase fiind, de asemenea, frunzele și seminţele. Seminţele conţin un ulei comestibil. Din rădăcina de nap se extrage un suc, iar din frunze se prepară infuzie sau decoct.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img