joi, 25 aprilie, 2024

BBC. Un tren a mers cu 160 de km/h, doar ca in directia opusa!

Distribuie:

Publicat:

Nu e, cum poate v-ati fi asteptat o stire cu care sa se ”mandreasca” ale noastre cai ferate, pentru care viteza din titlul acestui articol e inca un varf pe distante limitate, ci e vorba despre cele indiene… Mai multi calatori acuza o companie feroviara indiana de comiterea unei erori uriase, care putea provoca o tragedie de proportii, dupa ce trenul in care calatoreau a zbughit-o pe sine cu 160 km/h, doar ca in directie opusa informeaza BBC.

Peste 1.500 de fermieri s-au suit in tren intr-una din garile capitalei tarii, New Delhi, convinsi fiind ca la capatul calatoriei lor vor ajunge in Maharashtra, un oras aflat in vestul tarii, numai ca, dupa cateva ore bune, au realizat ca trenul mergea intr-o directie gresita, spre centrul tarii.

Vestea s-a propagat rapid printre calatori, iar la prima statie au coborat din tren, l-au blocat si au inceput sa protesteze.

”Vietile noastre au fost puse in pericol. Trenul mergea in directia gresita, ar fi putut sa aiba loc un accident. Am acceptat sa ne urcam din nou in tren, dupa ce oficialii ne-au promis ca vom ajunge in siguranta la destinatie”, a declarat unul dintre calatori.

Desi nu este pentru prima oara cand un tren din India greseste ruta, oficialii companiei feroviare nu admit ca ar fi fost vorba de vreo greseala si ca trenul mergea pe traseul corect..

In India, cu trenurile e din ce in ce mai haios, recent, un alt incident a avut loc in statul Karnataka, cand un tren electric a plecat fara ca  mecanicul sa fie in cabina, si omul, disperat, a plecat in urmarirea lui pe o motocicleta. Si chiar a reusit sa-l prinda, dupa 13 kilometri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img