joi, 25 aprilie, 2024

Beat fara sa bei o picatura de alcool? Da, este posibil!

Distribuie:

Publicat:

Beat fără să bei alcool? Timp de 8 ani, un american a fost arestat regulat pentru conducere în stare de ebrietate, în timp ce el nu bea nici o picătură de alcool. El suferea de sindromul auto-berii (sindromul de auto-fermentaţie), o boală digestivă rară.

Totul a început în 2011, când acest american de 46 de ani a fost tratat cu antibiotice. La sfârșitul tratamentului, el a început constant să se impiedice, să cadă. El a fost chiar arestat sub suspiciunea că a condus în stare de ebrietate în timp ce înjura că nu a atins nici o picătură de alcool. Medicul său și familia sa erau convinși că el bea în secret.

Adevărul a fost mult mai surprinzător și neașteptat. Antibioticele au permis ca niște ciuperci și bacterii în fermentare să se dezvolte într-o manieră dezordonată. Și de fiecare dată cand acest american mânca o pizza, o porție de cartofi prăjiți sau un suc, legiuni de bacterii transformau carbohidrații în etanol, provocând toate simptomele unui nivel extrem de alcool din sânge.

Beat fără să bei alcool?

Sindromul de fermentație intestinală este o boală digestivă rară și insuficient diagnosticată, așa cum au explicat medicii acestui pacient. Boala este legată de o acumulare de drojdie numită Saccharomyces cerevisiae în interiorul intestinelor. Această ciupercă se găsește în alimentele cu amidon (pâine, orez) și chiar în anumite suplimente alimentare (probiotice). Aceeași drojdie este aceea care este folosită în industria băuturilor alcoolice, deoarece poate crea alcool din zaharuri. Testele de sânge arată un nivel de alcool în sânge, încât medicii pot suspecta o alcoolemie majoră.

Oamenii de știință încă nu știu exact de ce sindromul începe brusc și nu au dezvoltat încă o modalitate fiabilă de a-l împiedica să se dezvolte. Pacienții cu boala primesc tratamente antifungice prescrise pentru a elimina drojdiile, combinate cu probiotice pentru a reintroduce bacterii bune în intestine.

Aceștia sunt apoi obligați să urmeze o dietă strictă fără zahăr, amidon sau alcool, pentru a reduce riscul fermentației involuntare.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img