joi, 28 martie, 2024

Beneficiile si rolurile magneziului in organism

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile și rolurile magneziului în organism. Al patrulea mineral cel mai frecvent în organism, magneziul este esențial pentru sănătatea noastră. Pe lângă efectele sale binecunoscute asupra stresului și iritabilității, funcționează și pe multe alte niveluri: contracția musculară, mineralizarea oaselor, oboseala cronică etc. Deși multe alimente obișnuite sunt pline de magneziu, organismul nu îl poate păstra sau sintetiza. Este necesar să aveți grijă pentru a-l aduce suficient și constant pentru a evita inconvenientele legate de lipsa de magneziu.

Caracteristicile magneziului:

Elementul esențial pe care corpul nu îl poate sintetiza sau stoca
Intervine în peste 300 de reacții metabolice
În principal se găsesc în ape mineralizate, semințe oleaginoase și legume

Eficientă împotriva stresului, crampelor și demineralizării osoase
Asimilarea acesteia necesită prezența vitaminei B6 într-o cantitate suficientă

Beneficiile și rolurile magneziului în organism. Reduce stresul

Magneziul intervine în sistemul nervos și mai ales în eliberarea de serotonină pe care o stimulează. Serotonina este neurotransmițătorul antistres și calmant prin excelență. Prin urmare, un aport bun de magneziu ajută la limitarea stresului, la iritabilitate și la promovarea unui somn de calitate.

Contracția musculară

Magneziul este o garanție a contracției musculare normale. Cu alte cuvinte, în caz de lipsă de magneziu, mușchii sunt mult mai expuși la diverse fenomene neplăcute: tetanie, crampe, spasme etc.

Beneficiile și rolurile magneziului în organism. Mineralizare osoasă

Masa osoasă conține aproximativ 50% din magneziu total prezent în organism. În dinți și oase, magneziul permite o bună fixare a calciului asigurând astfel creșterea și rezistența țesutului osos.

Prevenirea bolilor metabolice

Magneziul joacă un rol semnificativ în calitatea impulsurilor nervoase și în buna contracție a mușchiului cardiac. Este implicat în nu mai puțin de 300 de reacții metabolice. Toate rolurile pe care le joacă magneziul în organism îl fac un element deosebit de eficient pentru a preveni afecțiunile metabolice, inclusiv bolile cardiovasculare și neurodegenerative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img