sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Benjamin Netanyahu, va fi audiat in octombrie de procurorul general in cadrul acuzatiilor de coruptie

Distribuie:

Publicat:

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va fi audiat la începutul lui octombrie de procurorul general în cadrul acuzaţiilor de corupţie care îl vizează, a informat luni avocatul acestuia, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a respins joi cererea prim-ministrului de a amâna încă o dată această audiere.

Amit Haddad a afirmat luni, într-o înregistrare video difuzată de purtătorul de cuvânt al familiei Netanyahu, că putea fi acordată o amânare a audierii, dar, în urma refuzului procurorului, "vom fi prezenţi".

Benjamin Netanyahu solicitase ca "audierea să fie amânată din cauza dizolvării parlamentului şi organizării de alegeri la 17 septembrie", la o dată "rezonabilă" după scrutin, a informat joi într-un comunicat Ministerul Justiţiei.

Incapabil să formeze o coaliţie după alegerile din 9 aprilie, Benjamin Netanyahu a trebuit să facă parlamentul să voteze propria sa dizolvare pentru a evita ca preşedintele să încredinţeze unuia din opozanţii săi misiunea de a forma o coaliţie guvernamentală fără el, conducând ţara la noi alegeri.

Procurorul a decis că "nimic nu justifică aprobarea cererii şi schimbarea datelor stabilite pentru audiere".

În mai, procurorul general a amânat prima dată audierea stabilită iniţial la 10 iulie. Benjamin Netanyahu urmează să fie audiat pentru a răspunde la acuzaţiile de "corupţie", "fraudă" şi "abuz de încredere" în trei dosare.

Benjamin Netanyahu, 69 de ani, dintre care 13 la putere, a negat în bloc acuzaţiile care i s-au adus şi a denunţat o "vânătoare de vrăjitoare".

Chiar pus sub acuzare, legal nu va fi constrâns să demisioneze înainte de a fi găsit vinovat şi de a fi epuizat toate procedurile în apel, ce s-ar putea întinde pe mai mulţi ani, potrivit analiştilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img