joi, 28 martie, 2024

BEREZENI – CONCURSUL “CINE STIE, CASTIGA!” – LA a XIII-a EDITIE-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminica  8 mai 2016, s-a desfasurat in comuna Berezeni cea de-a XIII-a editie a concursului zonal “Cine stie, castiga!”, organizat de Gradinita cu P.N. Nr. 2 Berezeni structura Scolii Gimnaziale “Anastasie Fatu”, coordonat de catre urmatoarele cadre didactice: prof. Popescu Zoica – Inspector pentru educatie timpurie, prof. Rusu Oana – Inspector pentru invatamantul primar si educatoare Nedelcu Iaoana.

“Scopul acestui concurs este acela de a promova potentialul creativ, cognitiv si estetic al copiilor prescolari si scolari, de a dezvolta gustul pentru frumos si a spiritului competitiv al acestora in diferite domenii: artistice, literare, intelectuale. ”- a spus initiatoarea acestui concurs, Nedelcu Ioana.

Concursul cuprinde doua sectiuni
Sectiunea pentru copii si elevi care are sase probe de concurs:
– Cel mai bun recitator
– Se cauta o stea
– Cel mai bun actor
– Cel mai bun danasator
– Micul pictor
– Cel mai bun matematician

2. Sectiunea pentru cadre didactice care cuprinde referate si comunicari din experienta didactica.

    La concurs au participat copiii de la gradinitele din comuna Berezeni si Vetrisoaia, dar si elevi din clasele ciclului primar al Scolii gimnaziale “Anastasie Fatu”, Berezeni.In cadrul celor sase probe de concurs au evoluat un numar de 234 de copii, care au prezentat programe artistice variate, complexe, unde s-a evidentiat talentul micutilor, dar si maiestria si priceperea cadrelor didactice coordonatoare in instruirea/pregatirea  acestora si elaborarea coregrafiilor.

Premiile obtinute de micii artisti au fost pe masura prestatiei, cadrele didactice coordonatoare intrecandu-se prin calitate, creativitate si originalitate.La ciclul prescolar s-au obtinut, 16 premii I, 13 premii II si 13 premiu III. La ciclul primar s-au obtinut 30 de premii I, 20 de premii II si 15 premii III. Premiile au constat in diplome, bani si dulciuri oferite de Primaria comunei Berezeni, dar si de cativa sponsori din comunitatea locala, care au fost alaturi de organizatori, copii/elevi si parinti.

Juriul a fost constituit de specialisti in domeniu, dar si de parteneri din cadrul proiectului:
– Miliare Iulian – Primarul comunei Brezeni
– Moraru Cornel Ionel – director Scoala Gimn. “Anastasie Fatu” Berezeni
– Pascal Liliana – director Gradinita cu P.P. Nr. 12 Husi
– Drangoi Ionel – profesor de Educatie fizica si sport
– Bourceanu Constanta – invatatoare
– Bogatu Andreea – invatatoare
– Talmaciu Sorin – inginer “Agroind” Berezeni
– Stinga Corneliu – Administrator S.C. Agrovet SA Vetrisoaia
– Lazar Dumitru Presedinte Asociatia “Delta”

Organizatorii au felicitat cadrele didactice participante, parintii copiilor, dar in mod special prescolarii si elevii care au evoluat in cadrul concursului .”O editie a XIII-a incarcata de emotii, atat din partea parintilor cat si din partea copiilor, dar finalizata cu un succes de altfel asteptat si cu satisfactia ca aceste momente ne umple sufletele de bucurie, in egala masura adresez felicitari tuturor” – ne-a declarat Miliare Iulian primarul comunei Berezeni.

“Concursul “Cine stie, castiga!” ajuta copiii sa isi dezvolte capacitatea de a recita, dansa, interpreta cantece, de a interpreta roluri si a intra in pielea personajelor din poveste. O placere pentru ochi si suflet, copiii au evoluat cu talent la fiecare proba din concurs, traind intens fiecare moment, iar aplauzele din public le-au amplificat emotiile si le-a sporit zambetul de pe chipul lor, felicitari tuturor!”- prof. Pascal Liliana, directorul Gradinitei Nr. 12 Husi.

 “Un concurs de traditie la Scoala Gimnaziala “Anastasie Fatu” Berezeni, concurs care antreneaza competitii, creativitatea, competentele, abilitatile si aptitudinile copiilor din invatamantul prescolar si primar. Un prilej de socializare intre copii, cadre didactice si parinti, pentru ridicarea stachetei procesului instructiv-educativ din unitatea scolara.” – a spus prof. Moraru Cornel Ionel – directorul  Scolii Gimnaziale “Anastasie Fatu” Berezeni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img