sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BEREZENI : Frate si sora, cetateni din R. Moldova, opriti in drumul ilegal spre Spatiul Schengen – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera BerezeniI.T.P.F. Iasi au depistat, in zona de responsabilitate, doi tineri din Republica Moldova care au trecut inot raul Prut in Romania, cu scopul de ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

In noaptea de joi spre vineri, 19 mai., in jurul orei 01.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, judetul Vaslui, pe timpul exercitarii atributiilor de serviciu in calitate de patrula cercetare mobila a terenului, au depistat, pe raza localitatii Berezeni, doi tineri care nu-si justificau prezenta in zona.

Procedandu-se la legitimarea celor doua persoane, s-a constatat ca acestea nu au documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera din localitatea Berezeni, in vederea stabilirii identitatii.

“In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova si din declaratiile persoanelor depistate, lucratorii nostri au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni moldoveni, frate si sora, in varsta de 19, respectiv 17 ani si au trecut raul Prut inot cu intentia de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. ” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In baza acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor, persoanele vor fi predate autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img