marți, 19 martie, 2024

BEREZENI : Tanar din R. Moldova oprit la frontiera dupa ce a incercat sa intre ilegal in Romania traversand raul Prut inot

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au depistat in zona de responsabilitate un tanar din R. Moldova care a incercat sa intre ilegal in Romania, trecand inot apa raului Prut.

In data de 22 iulie, in jurul orei 16.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, judetul Vaslui, actionand in baza unei informatii provenite de la o persoana de sprijin din zona, au depistat la malul raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Vetrisoaia, o persoana de sex masculin care nu-si justifica prezenta.

“Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanei la sediul sectorului, in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor. In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile persoanei, politistii de frontiera au stabilit ca tanarul este Ion H., cu cetatenie R. Moldova, in varsta de 20 ani si ca a trecut raul Prut inot cu intentia de a ajunge in U.E. si de a-si gasi un loc de munca. “declara Irina Mirica -purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Politistii de frontiera l-au predat pe tanar autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor, in baza Acordului de Readmisie incheiat intre C.E. si R. Moldova.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a forntierei de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img