joi, 25 aprilie, 2024

Berta Popescu, dezvaluiri INCENDIARE din dosarul lui Calin Popescu Tariceanu: “Procurorii il acuza ca ar fi luat 2 milioane de euro mita”

Distribuie:

Publicat:

DNA cere Parlamentului avizarea urmaririi penale impotriva presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la 10 ani de cand era prim-ministru.

Calin Popescu Tariceanu este acuzat de luare de mita.

"Pe procedura, se cere avizul, se pleaca de la DNA catre Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, in atentia Procurorului General a Romaniei, Augustin Lazar. El repartizeaza aceasta lucrare unui consilier din subordine, iar consilierul este cel care intocmeste documentatia si trimite catre Senat.

Sursele declara ca inca de saptamana trecuta s-ar fi primit la Parchetul General aceasta solicitare din partea celor de la DNA. Acum insa, pe procedura, daca se va da aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, a doua zi presedintele Senatului va fi chemat la DNA, i se va aduce la cunostinta acest lucru, pentru a da o declaratie", explica reporterul Antena 3 Roxana Ciuca.

Potrivit informatiilor obtinute de Berta Popescu, senior editor Antena 3, procurorii il acuza pe Calin Popescu Tariceanu, ca ar fi luat 2 milioane de euro mita.

"Procurorul de caz este unul dintre procurorii importanti din DNA, Marius Bulancea, apropiat al doamnei Kovesi. El este cel care se ocupa de acest dosar si vorbim despre acuzatii de luare de mita in acest dosar. Presupusa mita nu este chiar una mica – vorbim de 2 milioane de euro. Procurorii sustin ca acesti bani i-ar fi primit Calin Popescu Tariceanu prin intemediul firmei de consultanta, banii ajungand la aceasta prin intermediul altor firme", e explicat Berta Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img