vineri, 26 aprilie, 2024

Biblia, cea mai importanta carte pentru credinciosi! Ce mistere contine cartea sfanta!

Distribuie:

Publicat:

Sfantul Graal a fost pocalul cu puteri miraculoase utilizat de Iisus la Cina cea de taina. Exista multe legende despre disparitia miraculoasa a acestui obiect. Se mai spune si faptul ca Iosif din Arimateea, cel care a ingropat trupul lui Iisus, ar fi intrat in posesia obiectului, dupa ce Mantuitorului i l-a inmanat.

In Biblie sunt cateva referiri si despre Chivot, care este un fel de arma. El ar fi fost utilizat in timpul razboiului si mai mult decat atat sunt specialisti care sustin ca acesta ar fi ascuns in Obeliscul din Aksum, care cantareste peste 100 de tone, conform Antena Stars.
Chivotul Legii este pentru evrei cel mai sacru obiect de pe Pamant. El a fost creat de Dumnezeu, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Obiectul este un cufar masiv, poleit cu aur, cu doi heruvimi din aur dispusi fata in fata, care adapostea relicve sacre, printre care doua table pe care erau scrise cele zece porunci, un vas cu mana din cer si toiagul lui Moise, cel cu care a despartit apele Marii Rosii. Chivotul era asezat in Sfanta Sfintelor din Templul lui Solomon, loc in care credinciosii nu aveau acces.

Nasterea lui Iisus este un subiect care a creat, de asemenea, multe polemici. In Evanghelia dupa Luca se scrie ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, atunci cand a avut loc un recensamant. Totusi, recensamantul a avut loc in anul 7 e.n., atunci cand Irod nu mai era rege, iar evenimentul astronomic numit steaua de la Rasarit a avut loc cu cativa ani inainte de anul zero.

Despre Sodoma si Gomora se spune ca au fost distruse de foc si pucioasa venite din cer. Cele doua orase sunt mentionate atat in Biblie cat si in Coran, iar Biblia le aseaza undeva langa Marea Moarta. Numai ca urmele de piatra arsa si de sulf au fost descoperite undeva in desert, la mare departare.

Biblia este cartea care contine cele mai multe cuvinte scrise vreodata. A fost scrisa de mai multe persoane, in perioade diferite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img