vineri, 29 martie, 2024

Bichinet :” Vreau sa schimb, prin prestatia mea la Bucuresti, imaginea denaturata a judetului Vaslui”

Distribuie:

Publicat:

MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA

Corneliu Bichinet, candidatul Partidului Miscarea Populara (PMP) Vaslui la Camera Deputatilor, scriitor, fost presedinte si vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui, profesor de filosofie la baza, si totodata fost director de liceu, isi doreste cel mai mult pentru Judetul Vaslui
sa ii schimbe imaginea.

Un om zbuciumat, incercat si pus pe munca, dupa cum insusi se autocaracterizeaza, se mandreste cu ce a realizat pana acum in judet si in acelasi timp, isi pune increderea ca cetatenii, il vor vota sa le  reprezinte doleantele in Camera Deputatilor.

A realizat pe cand era in functii de conducere drumul Cretesti-Murgeni, Centrul de Afaceri din Vaslui, a reabilitat Centrul Cultural Istoric din Barlad si a construit, totodata, 24 de localuri de primarie in comunele judetului.

Nu mizeaza pe vorbe ci doar pe fapte si spune ca ar mai avea inca pe atatea de facut in judet. Experientele de mai bine de 20 de ani in politica, dar si cea de peste 10 ani ca director de liceu, ii dau convingerea ca oamenii vor alege un profesionist si nu o persoana incompetenta. 

Corneliu Bichinet este absolvent al Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii “A.I.Cuza ” Iasi, in anul 1996 a fost consilier judetean, patru ani mai tarziu, senator, in anul 2004 presedinte al Consiliului Judetean, iar din anul 2008 si pana in acest an, vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui. 

Este pasionat de box, canta la acordeon si spune despre el ca a facut sport de performanta si ca a fost campion de mai multe ori.

Corneliu Bichinet (n. 28 august 1956, Vladia, comuna Dragomiresti) este un om politic si scriitor roman. Corneliu Bichinet a demisionat din Senat la data de 28 iunie 2004 si a fost inlocuit de senatorul Vasile Ofileanu.

Studii
A urmat Facultatea de Filosofie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi in anul 1983. Liceul Pedagogic Barlad (1971 – 1976).

Activitatea profesionala

    A fost profesor de filosofie la Oravita, Negresti si Vaslui. Intre anii 1983 – 2000, a fost director al Liceului Industrial Negresti.
    Intre anii 2000 – 2004 a fost senator in Parlamentul Romaniei, ales pe listele PRM.
    Intre anii 2004 – 2008 a fost Presedinte al Consiliului Judetean Vaslui.
    Intre anii 2008 – 2012 a fost Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui.
    2012 – 2015, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui, ales pe listele USL din partea PNL.
    In august 2016, Corneliu Bichinet a demisionat din PNL, inscriindu-se in PMP[1].

Lucrari

Autor a unor volume de proza:

    „Vise cu cai” (1994)
    „Arhive secrete, secretele arhivelor” (Impreuna cu Gheorghe Buzatu, 1999)
    „Dincolo de bariera” (1999)
    „Valea Tutovei – Valea plangerii” (2003)
    „Viata pe caiet” (2015)

A publicat in periodicele:

    „Adevarul”,
    „Amfiteatru”,
    „Cronica”,
    „Convorbiri literare”,
    „Clepsidra”,
    „Gazeta de Est”,
    „Luceafarul”,
    „Ramuri”,
    „Romania Literara”,
    „Romania Mare”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img