joi, 18 aprilie, 2024

Bihor: 12 migranți, din care șapte minori, opriți la frontiera verde să ajungă în Spațiul Shengen

Distribuie:

Publicat:

 

Un grup de 12 migranți, din care șapte minori, a fost depistat vineri dimineața în apropierea graniței cu Ungaria de polițiștii de frontieră din sectorul Borș.

”Polițiștii de frontieră din Borș au observat, în jurul orei 4,00, pe direcția localității de frontieră Sântion, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 12 persoane, format din patru bărbați, o femeie și șapte minori, a fost oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Afganistan și Pakistan, cinci adulți, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, și șapte minori, cu vârste între 2 ani și 14 de ani, toți fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Cei în cauză au declarat, în cadrul primelor cercetări, că au călătorit până în apropiere de graniță cu un autoturism și intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 

Polițiștii de frontieră le-au întrerupt călătoria și au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img