joi, 28 martie, 2024

Bilantul atentatului de la Nairobi a crescut la 21 de morti

Distribuie:

Publicat:

Douăzeci şi una de persoane au fost ucise în atacul de marţi într-un complex hotelier la Nairobi de către islamişti radicali, a anunţat miercuri şeful poliţiei kenyene Joseph Boinnet, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Dorim să vă informăm că, la ora la care vorbim, alte şase cadavre au fost descoperite la locul atacului, iar un poliţist a murit” din cauza rănilor, a declarat pentru presă Joseph Boinnet.

Aceste şapte victime cresc la 21 de morţi bilanţul anunţat miercuri dimineaţa de preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta.

Represalii față de transferul ambasadei americane la Ierusalim

Pe de altă parte, gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, care a revendicat marţi atacul, a anunţat miercuri că a acţionat ca represalii faţă de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore şi au fost ucişi toţi.

Într-un comunicat difuzat de SITE, gruparea afirmă că luptătorii săi au primit instrucţiuni de la liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri să atace complexul DusitD2, "ca reacţie la declaraţiile stupide ale preşedintelui american Donald Trump şi recunoaşterii sale a Al-Qods (Ierusalim) drept capitală a Israelului”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img