miercuri, 24 aprilie, 2024

Bilantul Guvernarii PNL: 10 miliarde de lei au fost irosite

Distribuie:

Publicat:

Bilantul Guvernarii PNL! Partidul Social Democrat a facut bilantul la o luna de la preluarea guvernarii Romaniei de catre PNL. Intr-o postare pe o retea de socializare, PSD arata ca Guvernul PNL a creat, prin masurile luate, dublarea ritmului de indatorare si majorarea datoriei publice. In total, conform celor de la PSD, liberalii au cheltuit peste 10 miliarde de lei din buzunarele romanilor.

„Am aratat bilantul primei luni de guvernare PNL: cresterea deficitului bugetar peste limita admisa, dublarea ritmului de indatorare, devalorizarea abrupta a leului, dobanzi din ce in ce mai mari!

Sa vedem acum cat ne-a costat pe toti aceasta aventura PNL: 4,6 mld. de lei cresterea imprumuturilor fata de luna anterioara; 4,78 mld. de lei (1 mld. de euro) cheltuiti de BNR pentru evitarea prabusirii monedei nationale; 700 mil. de lei majorarea datoriei publice ca efect al devalorizarii leului; 100 mil. de lei costuri suplimentare la imprumuturile viitoare in urma cresterii riscului de tara; 34,8 mil. de lei majorarea dobanzilor la imprumuturile Guvernului dupa declaratiile aiuritoare ale ministrului Finantelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img