vineri, 26 aprilie, 2024

Blestemul femeilor de la Mănăstirea Frăsinei

Distribuie:

Publicat:

Blestemul femeilor de la Mănăstirea Frăsinei Potrivit legendei Mănăstirea Frăsinei a fost ridicată de un călugăr tânăr şi frumos, care era mereu asaltat de femei. Pentru a scăpa de ispita acesta s-a retras în munţi. Acolo Dumnezeu i-a poruncit în vis să ridice o mănăstire.

Călugărul a ezitat, de teamă că femeile vor veni din nou după el. Atunci Dumnezeu i-a promis că în mănăstire nu a călca vreodată vreo urmaşă a Evei.

Într-o altă poveste se spune că Sfântul Ierarh Calinic a vizitat mănăstirea după formarea obştei monahale. Acesta a fost impresionat de organizarea de acolo.

Blestemul femeilor de la Mănăstirea Frăsinei

Ulterior, a revenit neanunţat şi a găsit acolo o adevărată orgie cu mâncare, alcool şi femei. Sfântul Ierarh Calinic a aruncat asupra locului un blestem.

Orice femeie care îndrăzneşte să urce până acolo se va îmbolnăvi sau va sfârşi în chinuri groaznice.

De atunci, mai jos cu 2 kilometri de mănăstire a fost ridicată o biserică pentru femei. A luat numele de Biserică de Jos. Legendele spun că orice femeie care a încercat să meargă mai departe de ea spre mănăstire a sfârşit rău.

Oamenii de prin partea locului spun mai multe poveşti menite să confirme blestemul şi, chiar dacă scepticii pun totul pe seama coincidentelor, nimeni nu poate băga însă mana în foc că întâmplările ar fi pur hazard.

O altă poveste spusă de localnici vorbeşte despre o tânără frumoasă şi bogată. La începutul anului 1918 a urcat până la mănăstire în haine de bărbat.

Fata ajunsese acolo călare şi, după ce nu i s-a întâmplat nimic odată intrată în lăcaşul de cult. A încălecat şi a plecat spre casă. Nu a mai ajuns, însă, niciodată, deoarece a fost aruncată din şa şi a căzut într-o prăpastie.

O altă femeie, venită la mănăstire cu soţul şi copiii, a murit imediat după plecare, când maşina lor s-a răsturnat într-o curbă. Femeia a fost singură victimă, în timp ce bărbaţii nu au avut decât mici zgârieturi, iar maşina a fost doar uşor avariată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img