vineri, 29 martie, 2024

BNR nu stie ce impact bugetar are Legea salarizarii

Distribuie:

Publicat:

Banca Nationala a Romaniei nu are inca o imagine clara cu privire la impactul pe care il va avea Legea salarizarii si de aceea sunt necesare evaluari ca sa vedem cum actioneaza si alti factori, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

“Specialistii bancii nationale analizeaza impactul Legii salarizarii, dar comunicatul surprinde aceste aspecte in cateva paragrafe, subliniind faptul ca mai degraba suntem, pe de o parte, in fata unui impact care va actiona in sensul influentarii inflatiei, iar pe de alta parte avem inca multe incertitudini. Deci, ca sa facem in momentul actual o suma a lor, o suma algebrica, ca sa spunem asa, intram mai degraba in zona incertitudinilor. Nu avem inca o claritate deplina asupra impactului. Mai trebuie sa facem evaluari si sa vedem cum actioneaza si alti factori”, a spus Mugur Isarescu.
Potrivit comunicatului BNR, cele mai recente evaluari reconfirma perspectiva continuarii cresterii ratei anuale a inflatiei in viitorul apropiat, in conditiile plasarii ei pe o traiectorie usor superioara celei evidentiate de prognoza pe termen mediu publicata in Raportul asupra inflatiei din mai 2017, inclusiv in cazul ratei anuale a inflatiei de baza. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img