marți, 19 martie, 2024

BNS cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale către angajați și anunță proteste la nivel național

Distribuie:

Publicat:

Blocul Național Sindical (BNS) face apel la Guvernul României să renunțe la obiectivul de reducere a costului cu forța de muncă a angajatorului, prin transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților, în caz contrar, în data de 23 octombrie 2017, sindicaliștii vor organiza pichete de protest în toate orașele reședință de județ.

“Ne arătăm deplina disponibilitate pentru a identifica un set de măsuri alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială. Nu ne asumăm însă obiectivul Guvernului vizat prin această măsură, respectiv cel de reducere a costului cu forța de muncă în favoarea angajatorilor”, spun reprezentanții BNS într-un comunicat remis marți AGERPRES.

Biroul Executiv BNS anunță că “în cazul în care Guvernul nu va revizui decizia de implementare transferului contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului și desființarea celor patru fonduri speciale” în data de 23 octombrie 2017 vor fi organizate pichete de protest în toate orașele reședință de județ, iar în intervalul 30 octombrie — 10 noiembrie 2017 vor fi cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local.

Sindicaliștii spun că în funcție de reacția Guvernului României se are în vedere organizarea unui miting de amploare la București. Biroul Executiv BNS a decis să apeleze la toate căile legale pentru contestarea acestora, atât pe plan intern cât și internațional.

agerpres

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img