joi, 25 aprilie, 2024

BNS prezintă luni o evaluare a efectelor generate de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat

Distribuie:

Publicat:

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează luni o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta o evaluare detaliată a efectelor generate de implementarea OUG 79/2017, atât asupra salariaţilor cât şi asupra echilibrului şi stabilităţii sistemului de securitate socială.

Conferinţa de presă va fi susţinută de Dumitru Costin, preşedintele BNS.

Conform BNS, bugetul public consolidat pierde 2,38 miliarde de lei, în anul 2018, ca efect al aplicării OUG 79/2017, care prevede transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, iar un număr considerabil de salariaţi au înregistrat reduceri ale veniturilor nete şi se situează într-o poziţie de risc de reducere a salariului net.

Sindicaliştii susţin că efectele OUG 79/2017 vor continua să se manifeste, pe termen scurt primii vizaţi vor fi salariaţii aflaţi în concedii medicale dar şi cei ce beneficiază de scutire la plata impozitului pe venit, pentru care avem perioade de tranziţie ce se vor închide în cursul acestui an.

Mecanismele de protecţie create de Guvern s-au dovedit a fi ineficiente, în plus au indus mai multă tensiune în piaţa muncii, au menţionat reprezentanţii BNS. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img