marți, 19 martie, 2024

Boala care afecteaza un numar tot mai mare de romani

Distribuie:

Publicat:

Calculatorul este cea mai spectaculoasa invenţie a epocii moderne. Trebuie sa recunoastem ca dezvoltarea profesionala a individului, indiferent de domeniul de activitate in care activeaza, devine tot mai strans legata de utilizarea unui calculator si chiar a internetului. De asemenea, vorbim si despre rolul pe care il are calculatorul atat in dezvoltarea personala cat si cea sociala. Toate sunt tot mai dependente de mediul informatic. si asta intr-un mod deloc neglijabil. Din contra, dependenta creste in timp.    

Lucrezi prea mult la calculator ziua, la birou, iar seara continui sa stai in fata ecranului fie cu treaba, fie doar navigand pe internet? Ei bine, este foarte posibil sa faci sindromul de tunel carpian, potrivit antena3.ro.

Tastand prea mult timp la laptop ai riscul de a te confrunta cu aparitia furnicaturilor si a amoretelii la nivelul degetelor si a antebratului. Simptomele acestea debuteaza cu degetul mare si primele doua apoi amoreteala urca spre antebrat.

Sindromul de tunel carpian este o afectiune cauzata de compresia nervului median la nivelul incheieturii mainii sau a canalului carpian. Medicii atentioneaza ca afectiunea este asociata cu miscarea in mod continuu a mainii, cu existenta unui traumatism la nivelul canalului carpian sau cu artrita reumatoida. 

Medicii atentioneaza ca deseori pacientul confunda sindromul de tunel carpian cu tendinita, o alta problema localizata la nivelul incheieturii mainii. Cele doua afectiuni au simptome asemanatoare, doar ca in cazul tendinitei vindecarea se produce mult mai repede si in cazul ei nu este recomandata operatia. H.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img