marți, 19 martie, 2024

Bogdan Despescu, fostul sef al Politiei, dezvaluiri bomba dupa ce a fost dat afara! „Sunt constient ca …”

Distribuie:

Publicat:

Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis miercuri pe chestorul Bogdan Despescu de la conducerea Politiei Romanie, dupa ce in urma cu o saptamana Mihai Tudose a refuzat cererea lui Carmen Dan in acest sens.

Dupa inlaturarea sa din functie, Despescu a inceput sa lanseze acuzatii grave si le transmite celor care l-au demis ca vor constata ca au gresit.

Intr-o scrisoare deschisa, citata de Stiripesurse.ro, Despescu scrie ca in cazul politistului-pedofil a luat toate masurile pentru prinderea acestuia si ca i-a sanctionat pe toti cei vinovati.

Redam, mai jos, scrisoarea lui Bogdan Despescu:

”Dragi colegi,

La finalul mandatului de inspector general, va multumesc pentru sprijinul si increderea pe care mi le-ati acordat. A fost o onoare pentru mine sa lucrez impreuna cu dumneavoastra si sa conduc Politia Romana.

A fost o perioada grea, dar frumoasa, cu foarte multe provocari si numeroase cazuri complexe rezolvate. Desi am ramas mai putini si am avut la dispozitie resurse limitate, cetatenii nu au resimtit acest lucru datorita noua, celor care am stiut sa ne desfasuram activitatea cu devotament, sacrificiu si respect fata de lege si comunitate.

Rezultatele vorbesc de la sine, Politia Romana fiind una dintre cele mai apreciate si respectate institutii, atat in Romania cat si pe plan international.

Impreuna, am reusit mentinerea trendului descendent al criminalitatii sesizate, in special in privinta criminalitatii stradale, criminalitatii comise cu violenta si a celei din mediul rural, iar intreaga activitate a condus la cresterea gradului de siguranta pentru cetateni, inregistrandu-se cel mai ridicat nivel al acesteia din ultimii 10 ani.

In acelasi timp, sunt constient ca eforturile noastre, ale celor pentru care meseria de politist este o vocatie, pot fi umbrite cu usurinta de comportamente izolate ale celor care nu au inteles ca uniforma de politist nu te pozitioneaza deasupra legii.

Un astfel de caz, caruia i-am acordat o atentie deosebita, a fost relatat si in ultimele zile.

Va asigur ca am dispus luarea tuturor masurilor pentru identificarea si prinderea persoanei in cauza, precum si pentru tragerea la raspundere a celor care nu si-au indeplinit atributiile. Am facut tot ce s-a impus pentru stabilirea cauzelor reale care au condus la aceasta situatie. Cred ca doar asa putem sa prevenim, cu adevarat, aparitia unor astfel de vulnerabilitati.

Nu am dorit sa dau curs discutiilor lansate in spatiul public intrucat am considerat ca rezultatul anchetei este cel care trebuie sa lamureasca aceste aspecte.

In ceea ce ma priveste, imi exprim convingerea ca timpul va demonstra ca modul meu de actiune a fost corect. De altfel, activitatea mea profesionala a fost intotdeauna caracterizata de respectarea legii, de integritate si echidistanta, iar unul dintre angajamentele asumate a fost toleranta zero fata de orice individ care a incalcat legea, indiferent de calitatea acestuia.

La fel cum am spus de fiecare data, este nevoie de lucru in echipa pentru a realiza menirea politistului, aceea de a fi permanent in slujba cetateanului si comunitatii. Sunt politist de mai bine de 22 de ani si va pot spune, din experienta, ca munca de politie nu este una simpla, insa atunci cand este facuta cu pasiune, respect fata de lege si comunitate, ea devine un mod de viata.

Am incredere ca fiecare dintre dumneavoastra veti contribui la promovarea imaginii corecte a politistului si la dezvoltarea sentimentului de demnitate si onoare in randul nostru.

In incheiere, va rog ca in continuare sa va faceti datoria cu acelasi profesionalism si sa nu uitati ca, indiferent de conjuncturi, care sunt trecatoare, ceea ce conteaza este indeplinirea misiunii fata de semenii nostri.

Chestor-sef de politie

Bogdan DESPESCU”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img