vineri, 26 aprilie, 2024

Boicot pentru tenismena Serena Williams

Distribuie:

Publicat:

Serena Williams a pornit un întreg "carusel" de reactii dupa cearta din finala de la US Open, care a facut înconjurul lumii. Arbitrii nu sunt dispusi sa stea cu mâinile în sân si intentioneaza chiar sa boicoteze urmatoarele meciuri ale fostului lider WTA.

La meciul cu Naomi Osaka, jucatoarea din SUA l-a acuzat pe arbitrul de scaun Carlos Ramos ca a furat-o, apoi a spus ca a luat deciziile împotriva ei din cauza ca este sexist. Acum, colegii de breasla ai oficialului intentioneaza, potrivit americanilor de la The Times, sa boicoteze urmatoarele meciuri ale Serenei Williams.

Sursa amintita a citat un apropiat al organizatiei din care fac parte arbitrii de scaun, care spune ca acestia ar fi suparati inclusiv din cauza ca WTA si USTA (Asociatia Americana de Tenis) au sustinut acuzatiile de sexism aduse de Serena Williams lui Carlos Ramos.

Un raspuns al arbitrilor este deja în lucru, iar americanii se asteapta ca acolo sa apara si aceasta amenintare. Conditia pusa pentru a renunta la ideea boicotului ar fi ca Serena sa îsi prezinte scuzele în fata oficialului de la finala feminina de la US Open si a breslei din care acesta face parte, desi sunt sanse mici sa se întâmple asa ceva, din moment ce ea a fost cea care, la finalul meciului, i-a solicitat în mod expres lui Ramos sa îsi ceara iertare.
Ce a facut Serena Williams în finala de la US Open

În finala de la US Open, Williams si-a pierdut cumpatul în trei momente ale setului secund. Prima oara, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anuntat ca Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribuna, un lucru interzis la turneele de Grand Slam. "Eu nu trisez pentru a câstiga. Prefer sa pierd. Poate nu stii asta", a comentat campioana de 36 de ani.

Al doilea moment de nervozitate maxima a venit în setul secund, când Williams si-a pierdut serviciul imediat dupa ce reusise break-ul, care parea ca poate duce meciul în decisiv. Atunci, Ramos a decis ca game-ul urmator sa înceapa de la 15-0 pentru Osaka, dupa ce Serena si-a facut racheta praf.

Cel mai greu moment a avut loc dupa ce Serena l-a numit "hot" pe portughez. Acesta a penalizat-o cu un game pe americanca, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de interventia supervizorilor pentru a o linisti pe Williams.

Williams a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt multi barbati aici care au spus mai multe lucruri si pentru ca sunt barbati nu au patit nimic. Nu este corect". Au urmat momente în care Serena a fost surprinsa cu lacrimi în ochi.

Serena Williams nu a scapat fara pedeapsa, dupa comportamentul avut în finala de la US Open. Pentru cele trei avertismente primite în duelul cu Naomi Osaka, americanca de 36 de ani a primit o amenda de 17.000 de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img