joi, 28 martie, 2024

Bolile cardiovasculare, favorizate de zgomot

Distribuie:

Publicat:

Zgomotul favorizeaza bolile de inima. Experiența a arătat că, comparativ cu un loc calm, ritmul cardiac crește pe un fundal zgomotos.

Cercetătorii Inserm sunt interesați de efectele secundare ale unui mediu zgomotos asupra corpului uman. În special în Franța, zilnic, aproape 9 milioane de persoane ar fi afectate de ciuma zgomotului. Un raport a fost realizat în cadrul Special Envoy pentru a înțelege efectele asupra sănătății cardiovasculare, relatează France Info.

Zgomotul favorizeaza bolile de inima

Se pare că zgomotul te face să pierzi ani de viață… Până la 3 ani, conform observației asupra zgomotului din Ile-de-France, realizata în februarie anul trecut. Prin urmare, este important să cunoaștem mai multe din punct de vedere practic.

Testul a implicat purtarea unei manșete de analiză a tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace. Jurnalistul a participat la studiu ca alte 300 de persoane, apoi s-a așezat timp de o oră într-un parc, fără prea mult zgomot și o oră pe un bulevard mai zgomotos. Rezultat?

In Paris și-a împins inima la 75 de bătăi pe minut, în timp ce în mediul calm ritmul său era stabil, la 60 de bătăi pe minut. Totuși, tensiunea lui nu s-a schimbat. În măsura în care frecvența cardiacă ridicată este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, cercetătorii Inserm, al căror studiu depășește acest simplu test, consideră că zgomotul ar putea promova acest tip de patologie pe termen lung.

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img