joi, 28 martie, 2024

Bolile cumplite de care a suferit Ştefan cel Mare

Distribuie:

Publicat:

Bolile cumplite de care a suferit Ştefan cel Mare. Ştefan cel Mare ca şi mulţi alţi voievozi au suferit de nişte boli crunte, care în cele din urmă le-au adus sfârşitul. Mulţi dintre voievozii medievali s-au au fost mereu înconjuraţi de medici în încercare de a-şi salva viaţa.

O rană la picior l-a făcut pe Ştefan cel Mare să sufere ani în şir pentru că în final să îi aducă invaliditate. Rana era una de glonţ şi a fost priminta în timpul asediului Chiliei în anul 1462. Aceasta l-a chinuit ani întregi în ciuda eforturilor depuse de medicii străini care se ocupau de îngrijirea domnitorului.

Bolile cumplite de care a suferit Ştefan cel Mare

În ultimele zile din viaţă, starea de sănătate a lui Ştefan cel Mare s-a agravat. Medicii au hotărât să ardă rana de la picior, deşi şansele ca domnitorul să supravieţuiască erau slabe.

Ştefan cel Mare nu a supravieţuit intervenţiei medicale din 1504. Voievodul a fost bolnav şi de podagra (gută), iar în ultimele luni din viaţa afecţiunea îl împiedică să îşi mai mişte mâinile şi picioarele.

Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. A fost fiul lui Bogdan al II-lea. Ştefan a domnit timp de 47 de ani. Este considerata a afi cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img