marți, 23 aprilie, 2024

Bolile din asternut: cat de des trebuie sa va schimbati lenjeria de pat

Distribuie:

Publicat:

Cand se spala lenjeria de pat. Bacteriile, microbii și ciupercile isi găsesc adăpost zilnic in patul tău și pot avea consecințe grave asupra sănătății tale.

Spălarea lenjeriei de pat de două ori pe lună este recomandată pentru a ne mentine sanatosi.

Bacteriile și alergenii îți populează patul

Mulți oameni nu știu că, atunci când se strecoară seara în cearșafurile lor, au milioane de oameni microscopici în companie, semn că este timpul să-și schimbe lenjeria.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul YouGov, aproximativ 33% dintre britanici își spală lenjeria de pat în fiecare săptămână, 35% la fiecare două săptămâni.

8% finalizează această sarcină la fiecare trei săptămâni și 10% în fiecare lună.

Persoanele singure par mai puțin preocupate de curățarea lenjeriei, deoarece, potrivit unui studiu anterior realizat în 2013, bărbații care locuiau singuri o schimba doar de patru ori pe an.

Cu toate acestea, întârzierea spălării cearsafurilor de pat poate fi periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră.

De-a lungul timpului, lenjeria de pat și salteaua dvs. sunt într-adevăr populate de diverșe ciuperci, bacterii, praf sau polen și alergeni, dăunători organismului.

Cand se spala lenjeria de pat. Pentru sănătatea ta, spală-ți lenjeria la fiecare două săptămâni

În timpul nopții, transpirația și fluidele corpului se instalează în patul tău.

Pielea moartă, produsele cosmetice, murdăria purtată de picioare sunt atât de multe amintiri ale zilei tale, care se vor încheia sub plapuma tau și pot provoca alergii, chiar infecții în unele cazuri extreme.

Plosnitele de pat sunt, de asemenea, frecvente și provoacă multe neplaceri.

Dacă este dificil să scapi de ele, un studiu recent a arătat că au fost atrase în mod deosebit de lenjeria de culoare închisă.

Concluzie: pentru a evita compania acestor insecte nedorite, alegeți lenjerii albe.

Dacă doriți să fiți scutiti de bacterii și alți alergeni in patul dvs., spălați aceste lenjerii cel puțin o dată la două săptămâni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img