joi, 18 aprilie, 2024

Bomba! Agentii de la Sectia 18, acuzati pentru ca au ascuns calitatea de politist a lui Eugen Stan! Ulterior au vrut sa claseze un dosar penal

Distribuie:

Publicat:

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 5 arata, miercuri, ca, in cazul unei plangeri de agresiune sexuala depusa de o femeie in 2016 impotriva lui Eugen Stan, agentii Sectiei 18 din Capitala au ascuns calitatea de politist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus si clasarea cauzei.

Pe 10 decembrie 2016, la Sectia 18 Politie din Capitala a fost inregistrata o plangere formulata de o femeie impotriva lui Eugen Stan, iar politistii au inceput, in aceeasi zi, urmarirea penala in rem pentru agresiune sexuala. In timpul cercetarilor, agentii Sectiei 18 au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zona unde a avut loc agresiunea.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 transmite insa ca in procesul verbal inaintat de politistii Sectiei 18, acestia au aratat ca sistemul de supraveghere a fost instalat defectuos si nefunctional, lucru ce a fost confirmat si de administratorul blocului, care a spus in fata anchetatorilor ca nu el a instalat sistemul respectiv, ci un vecin, si el personal nu stie sa-l foloseasca.

Ulterior, dupa ce politistii Sectiei 18 au terminat cercetarile, ei au inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei, in care insa nu era specificat faptul ca Eugen Stan este politist.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 arata, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX, ca dupa ce referatul cu propunere de clasare a fost repartizat unui procuror, acesta a cerut lamuriri, printr-o adresa, Brigazii Rutiere a Capitalei. Mai exact, procurorul a cerut Brigazii Rutiere a Capitalei sa spuna daca Eugen Stan are sau nu calitatea de politist.

Dupa ce procurorul de caz a primit raspunsul privindu-l pe Eugen Stan, Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 a trimis cauza la Biroul Control Intern din cadrul Brigazii Rutiere a Capitalei, ca sa continue cercetarile.

Pe de alta parte, procurorii au extins cercetarile in cazul politistului suspectat de pedofilie, Eugen Stan fiind pus sub acuzare si pentru o fapta de agresiune sexuala din anul 2009. Victima in acel caz era o fata de 14 ani, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca parintii tinerei au reclamat la acea data ca fata a fost agresata sexual in scara blocului unde locuia de un barbat.

Procurorii au extins cercetarile dupa identificarea lui Eugen Stan, ca fiind autorul agresiunii din acest an, iar in urma verificarilor a reiesit ca el este si autorul faptei din 2009.

Eugen Stan si-a recunoscut si aceste fapte, spunand procurorilor ca iubeste copiii, potrivit surselor judiciare.

Barbatul mai este cercetat si pentru o fapta din 2012, in acel caz fiind vorba despre o victima in varsta de 7 ani.

Ca urmare a complexitatii cauzei si a mediatizarii, Parchetul General a preluat cauzele privindu-l pe Stan.

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img