miercuri, 24 aprilie, 2024

Bomba ANULUI! Fratele sefului SIE, recunoscut de o minora traficata de proxeneti

Distribuie:

Publicat:

. Barbatul a fost recunoscut de o victima traficata de proxeneti. Informatia a iesit la iveala intr-un dosar de trafic de minore si trafic transfrontalier, instrumentat de procurorii DIICOT. In fata anchetatorilor, fata a spun ca barbatului „i se spunea Gabi SRI”. Seful SIE a recunoscut ca fratele sau, Gabriel, era in misiune de la SRI la restaurantul si bordelul clandestin „Shanghai”, informeaza tolo.ro.

Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, seful Serviciului de Informatii Externe, a fost recunoscut in 2005, la DIICOT, de catre una dintre fetele obligate sa se prostitueze. Victima traficantilor l-a indicat „fara ezitare” pe barbatul pe care-l stia drept „Gabi SRI”.

Un nou caz infiorator in Romania. Un profesor pedofil, cunoscut pe internet ca "Johny Jucausul", a fost prins de politisti. Cine este barbatul si ce a facut elevilor

Tolo.ro scrie ca investigatia in acest caz a pornit de la cazul unui „sectorist de cartier”, Ion Craiu, fost fotbalist la Steaua in generatia glorioasa a anului 1987. Ca subcomisar al sectiei 11 Politie, Craiu raspundea de restaurantul „Shanghai”.

Potrivit sursei citate, politistilor nu le-ar fi semnalat cazul de prostitutie cu minore de la salonul de masaj „Shanghai”. Barbatul i-ar fi protejat pe traficanti si ii numea „jegosi” pe cetatienii care-i reclamau, dupa cum rezulte din stenograme.

In 2005, procurorii DIICOT au descoperit politisti, oameni din Garda Financiara si functionari din alte ministere, care erau in relatii apropiate cu chinezul traficant Mihai, pe care l-ar fi protejat.

„In cauza au fost solicitate autorizatii de interceptare din care au rezultat ca inculpatii beneficiaza de sprijinul unor ofiteri de politie, comisari de garda financiara, functionari publici din cadrul unor ministere, persoane care ii ajuta sa obtina documentele necesare introducerii in tara a cetatenilor straini, precum si rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”, arata DIICOT.

Interogate de procurori, tinerele fortate sa se prostitueze l-au recunoscut, printre altii, pe politistul Craiu, dar si pe Gabriel Predoiu, fratele lui Silviu Predoiu, actualul director al Serviciului de Informatii Externe, printre persoanele care le-au vazut la bordelul clandestin, potrivit tolo.ro.

„Stiu ca i se spunea Gabi SRI”, adauga ea, in fata procurorilor.

Gabriel Predoiu era ofiter SRI in 2004-2005, cand era vazut deseori in preajma sefului traficantilor. Potrivit sursei citate, Serviciul de Informatii Externe a mentionat ca Gabriel Predoiu este, intr-adevar, fratele sefului SIE, Silviu Predoiu.

„Domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului General Silviu Predoiu. Domnul general este usor suparat. -Usor? -In sensul in care afla aceste lucruri din presa. Fratele dansului a fost ofiter SRI, acum lucreaza in mediul privat. Ne e dificil sa comentam ca institutie o problema a cuiva care nu apartine institutiei”, a declarat, pentru sursa citata, Lavinia Guzu, ofiter de comunicare al SIE.

Seful SIE, Silviu Predoiu, a lasat de inteles ca stie despre acest caz si ca in 2005 fratele sau era in misiune ca ofiter SRI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img