joi, 28 martie, 2024

BOMBA: Fostul viceprimar este executat silit dupa ce a facut ani de zile evaziune fiscala. Liderul PNL pierde averea ascunsa de oamenii legii

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a facut o plangere penala impotriva liderului PNL dupa o serie de verificari la firma controlata de acesta, unde au fost descoperite grave ilegalitati in contabilitate • Fostul viceprimar urmeaza sa fie executat silit dupa ce judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ca acesta s-a sustras de la plata obligatiilor catre bugetul statului si nu a platit contributiile pentru angajati vreme indelungata • Cunoscut ca un personaj controversat din cauza scandalurilor in care a intrat, Constantin Malauti urmeaza sa fie tras la raspundere personala pentru ilegalitatile financiare facute la firma pe care o controleaza in zona Cotnari • Multe afaceri au fost facute cu firme fantoma specializate in achizitii fictive si decontari ilegale de TVA

Fostul viceprimar al comunei Cotnari, Constantin Malauti, este atacat de autoritati din toate partile dupa ce autoritatile fiscale au descoperit ilegalitati grave in activitatea firmei pe care o controleaza. Liderul PNL pe plan local este tras la raspundere pentru evaziune fiscala, asta dupa ce judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ca acesta trebuie executat silit pentru neregulile facute prin intermediul firmei Mariuca Serv SRL. Alaturi de Malauti Constantin, parata in acest dosar deschis la mijlocul lunii august pentru "atragerea raspunderii pentru intrarea în insolventa" este si Maria Ungureanu, asociata fostului viceprimar din Cotnari.

Inspectorii fiscali au realizat o serie de controale pentru ca, in cazul Mariuca Serv SRL, care detine un market-bar in zona Cotnari, inclusiv clubul "La Mariuca", a raportat pierderi constante in ultimii zece ani, iar in ultimii 4 ani, firma a raportat o pierdere suspecta de aproape 500 de mii de lei, asta desi Constantin Malauti a rulat numeroase afaceri banoase prin intermediul societatii. In urma controalelor realizate de catre Directia de Finante Publice Iasi s-a descoperit faptul ca firma s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre stat, iar pe langa asta nu a platit contributiile la Casa de Pensii si Casa de Sanatate pentru angajatii sai vreme indelungata. Firma controlata de Constantin Malauti are datorii de 1.441.681 lei, iar circa 240 de mii lei revin statului roman.

Este greu de crezut ca firma controlata de fostul viceprimar a avut pierderi atat de mari avand in vedere ca Malauti a achizitionat in ultima perioada mai multe terenuri si cladiri in zona Cotnari, insa cel mai probabil acesta a ascuns banii de autoritatile fiscale, folosind sumele cuvenite catre bugetul statului in interes personal.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img