marți, 19 martie, 2024

Bomba! Un iesean s-a trezit cu mascatii la usa! A cerut sume grele de bani pentru a scoate din belele un individ cercetat de DIICOT

Distribuie:

Publicat:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Iasi au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 17 ianuarie 2018, a inculpatului Boariu Iulian-Darius, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si inselaciune.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Boariu Iulian-Darius a pretins suma de 30.000 euro de la concubina unei persoane cercetate intr-un dosar penal al DIICOT si fata de care se dispusese o masura preventiva.

Citeste si: Mascatii au organizat perchezitii si prinderi in flagrant la Iasi! Prejudiciu de peste 2 milioane de lei cauzat de o retea de evazionisti

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat in schimbul influentei pe care a afirmat ca o are asupra unui magistrat pe care il poate determina sa indeplineasca un act contrar indatoririlor sale de serviciu si anume scoaterea persoanei respective de sub efectul masurii preventive a arestului la domiciliu si achitarea acesteia.

"La data 17 ianuarie 2018, inculpatul a primit 30.000 euro, suma de bani pretinsa, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In aceeasi perioada si in acelasi context, inculpatul Boariu Iulian-Darius a indus in eroare aceeasi persoana sa ii dea diverse sume de bani (11.400 de franci elvetieni si 500 de lire sterline) sub pretextul ca banii fi dati mai departe concubinului acesteia aflat in stare de arest preventiv si ulterior in stare de arest la domiciliu. Inculpatului Boariu Iulian-Darius i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala", au precizat reprezentantii DNA Iasi.

La data de 18 ianuarie 2018, inculpatul Boariu Iulian-Darius va fi prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul IGPR – Directia de Operatiuni Speciale si din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img