vineri, 29 martie, 2024

Boris Johnson anunta ca INCHIDE Regatul Unit: ‘Trebuie sa stati in case’

Distribuie:

Publicat:

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populaţiei din Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a făcut mai mult de 300 de morţi în ţară, relatează AFP. Adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, precum şi lăcaşurile de cult vor fi închise publicului.

Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe contravenienţi. Premierul Boris Johnson a transmis luni seară că toţi cetăţenii Marii Britanii trebuie să stea în case pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează mediafax.ro.

"Începând din această seară, trebuie să le ofer cetăţenilor britanici o instrucţiune clară: trebuie să staţi în case. Este esenţial să se oprească răspândirea coronavirusului dintr-o casă în alta", a declarat Boris Johnosn, citat de postul Sky News.

Oamenii vor avea voie să iasă din case doar pentru următoarele activităţi:

– achiziţionarea produselor de bază;

– exerciţii fizice o dată pe zi – alergare, plimbare, mers pe bicicletă, individual ori cum membri ai familiei restrânse;

– asistenţă medicală;

– deplasarea la serviciu, doar dacă este absolut necesară;

"Acestea sunt singurele motive pentru care puteţi ieşi din case. Nu trebuie să vă întâlniţi cu prietenii. Nu trebuie să vă întâlniţi cu rude care nu locuiesc în casă cu dumneavoastră", a afirmat Boris Johnson.

În plus, liderul de la Londra a ordonat închiderea magazinelor care nu vând produse esenţiale.

Potrivit datelor obţinute de Universitatea Johns Hopkins (SUA), în Marea Britanie se înregistrează 6.724 de cazuri de coronavirus şi 355 de decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img