vineri, 29 martie, 2024

BREAKING NEWS! Alina Gorghiu, AUDIATA la ICCJ

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, s-a prezentat astazi la Curtea Suprema, pentru a fi audiata in calitate de martor in dosarul Vlasov.

Alina Gorghiu a fost citata la termenul din septembrie ca martor in dosarul lui Mihail Vlasov. De asemenea, in acest dosar au mai fost audiate si alte nume celebre, precum Bogdan Olteanu, Florin Iordache sau Victor Babiuc. Alina Gorghiu este unul dintre initiatorii proiectului de lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in Registrul Comertului, act normativ care a fost promovat la presiunea lui Mihail Vlasov, potrivit rechizitoriului intocmit in cazul fostului sef al CCIR.

In 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat ca, in 26 februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a cerut unui deputat “sa ii sustina interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat “Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”.

Solicitarea a fost formulata in contextul in care Mihail Vlasov isi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului, potrivit rechizitoriului procurorilor.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

In cadrul actului de sesizare a instantei, apare informatia conform careia initiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru si Florin Iordache.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img