vineri, 29 martie, 2024

BREAKING NEWS! Conducerea TVR a fost DEMISA! Cine ar putea fi noul director interimar

Distribuie:

Publicat:

Plenul reunit al celor doua Camere a respins miercuri raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, in consecinta Consiliul de Administratie fiind demis. Doina Gradea a fost audiata in comisiile de cultura pentru director general interimar. Raportul de activitate al Societatii romane de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Doina Gradea va fi audiata tot miercuri in comisiile de cultura pentru postul de director general interimar al televiziunii publice.
Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi “pentru” si 203 voturi “impotriva”.
Presedintele Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda, a prezentat in plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTv de catre comisiile reunite, hotarare luata in 19 septembrie. La acea data, parlamentarii PNL s-au retras de la sedinta. Si in plenul reunit, presedintele Comisiei de cultura din Camera DeputatilorGigel Stirbu, a reafirmat ca este pentru prima data cand in plenul celor doua Comisii reunite de cultura raportul unei institutii de o asemenea importanta a fost dezbatut “pe repede inainte”.


“Cele doua comisii au fost reunite pentru a audia candidatii pentru CA al SRR, dar in plenul celor doua comisii a venit o propunere de suplimentare de ordine de zi pentru a se analiza si discuta raportul SRTv, in situatia in care acest raport trebuie prezentat de conducerea acestei institutii. Niciodata nu s-a intamplat ca un raport al unei institutii de o asemenea importanta sa fie pus pe ordinea de zi instantaneu si sa fie citit si dezbatut si votat in decurs de 10 — 20 de minute. Va anunt pe aceasta cale ca grupul parlamentar al PNL va vota impotriva respingerii acestui raport”, a spus Stirbu.
“Rapoartele au ajuns din primavara, au stat aproape 4 luni de zile pana sa ajunga la comisie si au termen din aprilie”, a replicat Radu Preda.
Respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2016 atrage dupa sine demiterea de drept a Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice, a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img