vineri, 29 martie, 2024

Breaking news! Directia Generala Anticoruptie are un nou sef! Numire de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

Comisarul-sef de politie Valentin-Claudiu Constantin a fost imputernicit director general al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

"Absolvent al Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza', noul director al DGA si-a inceput cariera in MAI in anul 2002 ca investigator la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, ulterior specializandu-se in analiza informatiilor in cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR si in cadrul DGA", informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marti AGERPRES. 

Totodata, ofiterul a participat la Misiunea Uniunii Europene in Kosovo (EULEX) intre anii 2013-2016, respectiv 2008-2010. Din martie 2017, a desfasurat activitati cu caracter temporar la Agentia Nationala de Administrare Fiscala in calitate de secretar general adjunct.  Functia de director general al DGA a ramas vacanta dupa ce chestorul principal de politie Alexandru Catalin Ionita a fost imputernicit inspector general al Politiei Romane.

CITESTE SI: MACABRU! Ofiter DGA, gasit mort in casa de propria fiica! Politistii anchenteaza cazul ca o moarte suspecta

Un ofiter al Directiei Generale Anticoruptie a fost gasit mort in casa de una dintre fiicele sale, potrivit Romania TV. Ofiterul DGA gasit mort avea 38 de ani, era casatorit si avea 3 copii. Barbatul lucra in cadrul DGA inca de la infiintarea institutiei si, potrivit primelor informatii, nu era cunoscut ca avand probleme de sanatate. Medicii de pe ambulanta au incercat sa-l resusciteze, insa fara succes. Politistii au deschis dosar de moarte suspecta. 

CITESTE SI: Socant! Criminalul din Brasov fusese condamnat la inchisoare inainte sa isi ucida familia. Ce crima a savarsit in trecut

Omul de afaceri in varsta de 43 de ani s-a predat autoritatilor dupa ce a recunoscut ca si-a ucis familia. Criminalul din Brasov care si-a ucis familia fusese condamnat la inchisoare. Barbatul, pe nume Florin Mircea Buliga, a fost retinut si cercetat pentru omor. ”In urma primelor verificari, acest lucru se confirma: sotia acestuia,in varsta de 42 de ani, copiii, in varsta de 18 ani si 13 ani”, au spus surse din interiorul Politiei. Florin Buliga, criminalul din Brasov, a fost prins beat la volan in trecut. Dar instanta a decis sa ii dea o pedeapsa cu suspendare. Fapta a fost savarsita in 2006. Un echipaj de politie l-a oprit pe dreapta si i-a luat alcoolemia. Era de peste 0,8 la mie in conditiile in care limita legala este de 0,2 la mie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img