marți, 19 martie, 2024

BREAKING NEWS! Inspectia Judiciara ramane la CSM

Distribuie:

Publicat:

Surpriza enorma in comisia speciala pentru legile justitiei. Dupa dezbateri care au durat patru luni pe una dintre cele mai controversate propuneri de modificare a legislatiei, s-a decis mentinerea Inspectiei Judiciare in cadrul CSM.

„Articolul 65 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1) Inspectia Judiciara este structura cu personalitate juridica in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu sediul in municipiul Bucuresti”, precizeaza amendamentul asumat de ALDE, PSD si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR).

Super-imunitatea magistratilor a tinut doar trei ore. Dupa ce au votat un amendament la articolul 42 al Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, parlamentarii din comisia speciala pentru legile justitiei au schimbat schimbarea.

La propunerea CSM, AMR si UNJR, cu sustinerea USR si ALDE, la articolul 42 din Legea 317/2004 s-a introdus in jurul ore 12.30 un nou alineat:

"5) Efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un judecator sau procuror pentru infractiuni savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu acestea se poate dispune numai dupa incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau procurori, dupa caz. Dispozitiile alin. (4) se aplica in mod corespunzator."

Dupa cateva ore, timp in care mai multi jurnalisti au scris critic despre aceasta schimbare, reprezentantii USR si ALDE si-au retras sustinerea pentru amendament. Astfel, modificarea a fost revocata. Propunerea nu mai apare nici macar ca amendament respins, pentru ca nicio formatiune politica/ parlamentar nu si-a asumat-o.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img