vineri, 19 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura a PICAT! Cate voturi a adunat opozitia

Distribuie:

Publicat:

Conform unor surse din Parlament, motiunea de cenzura a picat. Motiunea de cenzura depusa de liberali  a fost citita si votata in Parlament. 

Eu nu cred ca un demers al opozitiei cerut de foarte multa lume afectata de masurile fiscale pot sa numeasca acest lucru un exercitiu de imagine. Subestimam un lucru normal care sanctioneaza niste masuri complet ne la locul lor. E iun exercitiu cerut democratic, in care credem”, declarase Alina Gorghiu.  "In campanie muma, la putere ciuma” e o motiune care are argumente destul de puternice. Vom face tot ce depinde de noi sa treaca aceasta motiune”, a precizat Ludovic Orban. Erau prezenti, la inceputul sedintei, 274 de parlamentari, insa in timp ce senatoarea USR Nicoleta Dinu citea textul motiunii, parlamentarii PSD au iesit din sala. La dezbateri participa si premierul Mihai Tudose si membri ai Guvernului, printre care Tudorel Toader, Olguta Vasilescu, Ilan Laufer, Liviu Pop, Marcel Ciolacu.

Motiunea de cenzura a strans doar 156 de voturi. Culmea este faptul ca, in total, PNL-USR-PMP aveau 180 de parlamentari, deci, unii dintre ei au votat impotriva motiunii. Ca sa treaca, motiunea ar fi trebuit votat de 233 parlamentari.

OFICIAL: 

Din totalul de 465 de parlamentari doar 317 au fost prezenti. Au fost exprimate un numar de 185 de voturi. Foarte interesant e si felul in care au votat parlamentarii opozitiei.

Au fost 185 de voturi exprimate:

159 pentru motiune, 3 impotriva motiunii si au fost 23 de abtineri.

Motiunea de cenzura nu a atins plafonul minim de voturi, iar din aceasta cauza, aceasta nu a trecut! Se declara sedinta incheiata. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img