vineri, 29 martie, 2024

Breaking news! Simina Tanasescu, consilierul prezidential implicat in scandalul momentului, si-a dat demisia

Distribuie:

Publicat:

In urma cu putin timp, consilierul prezidential implicat in scandalul dintre judecatorul CCR si Administratia Prezidentiala, SiminaTanasescu, si-a inaintat demisia din functie. Culmea situatiei este faptul ca, anterior, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ieri faptul ca, Simina Tanasescu, i-a luat acordul de a se duce sa comunice cu judecatorul CCR, Petre Lazaroiu. 

''Doamna Tanasescu mi-a spus ca e o sesizare din partea unui ONG si daca ii dau voie sa spuna si domnului Lazaroiu ca exista aceasta solicitare. Mi s-a parut ca e corect daca persoana respectiva e vizata de o solicitare macar sa stie, fara ca aceasta chestiune sa fie interpretata drept o presiune sau o initativa nepotrivita.'' afirmase ieri, Klaus Iohannis. 

Judecatorul CCR, Petre Lazaroiu, a facut o dezvaluire incredibila pentru DCNews: a marturisit ca joi a fost chemat de consiliera presedintelui Klaus Iohannis. Ce a urmat urmat vedeti in declaratia de mai jos. 

”Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o intalnire cu consilierul prezidential pe probleme juridice, doamna Simina Tanasescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus ca are o sarcina ingrata si, cand am ajuns in birou la dansa, mi-a aratat pe o hartie, care a circulat acum ceva vreme de la fundatia VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai putin, presedintelui CCR sa puna in discutie mandatul meu. I-am spus ca este o aberatie, dar dumneaei mi-a zis ca presedintelui i se cere un decret de revocare a mea din functie. I-am spus ca presedintele nu are aceasta prerogativa, pentru ca revocarea se face doar de catre plenul CCR. Mi-a raspuns: `Da, asa este, numai ca daca noi nu dam curs si presedintele nu emite decretul, asociatia ne va da in judecata, iar daca-l emitem, ne vei da tu in judecata. Zic: `Evident ca o sa va dau in judecata`. Nu stiu daca doamna profesor a vorbit in nume personal sau in numele presedintelui, dar, dupa felul in care am fost anuntat, dupa felul in care s-a purtat discutia, cred ca se intentioneaza emiterea unui decret, chiar daca este fara valoare juridica, de revocare a mea. Repet, presedintele nu are posibilitatea legala de a da acest decret. ''

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img