miercuri, 24 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Un avion s-a prabusit in Canada!

Distribuie:

Publicat:

Un avion de tip ATR-42 s-a prabusit la putin timp dupa decolare de pe aeroportul de la Fond-du-Lac, in nordul Saskatchewan, in vestul Canadei, iar mai multe din cele 25 de persoane care se aflau la bord au fost ranite, a anuntat politia, relateaza AFP. Avionul, un turbopropulsor apartinand micii companii regionale West Wind Aviation, poate transporta 48 de persoane, scrie news.ro. Aeronava s-a prabusit miercuri, catre ora locala 18.15 (joi, 2.15, ora Romaniei), ”la mai putin de un kilometru de pista”, in apropiere de aeroportul de la Fond-du-Lac, un orasel situat la mai bine de 800 de kilometri nord de Regina, capitala provinciei canadiene, potrivit Jandarmeriei Regale Canadiene (GRC, politia federala).

”Toti cei 22 de pasageri si trei membri ai echipajului au fost evacuati de la locul accidentului. Nu s-a inregistrat niciun deces”, a anuntat politia intr-un comunicat. ”Un anumit numar de persoane a fost ranit, unele destul de grav, care au avut nevoie de evacuare aeriana” catre spitale, potrivit aceleiasi surse.

Avionul de tip ATR-42 decola catre Stony Rapids, al mic aeroport din aceeasi provincie. In afara de primul ajutor, echipe suplimentare au fost trimise la locul accidentului, cu ajutorul Forselor aeriene canadiene.

Politia nu a oferit detalii despre cauzele accidentului. Potrivit unor imagini publicate pe retele de socializare, avionul s-a prabusit intr-o padure de la marginea aeroportului, iar o aripa practic intacta era vizibila pe cerlinga.

Biroul Securitatii Transporturilor (BST) a anuntat ca a trimis o echipa de anchetatori la fata locului, in apropiere de Fond-du-Lac. Ninsori usiare erau semnalate in regiune de catre serviciile meteorologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img