joi, 28 martie, 2024

BREAKING NEWS! Un primar acuzat de improprietariri ILEGALE, trimis in judecata! Prejudiciul este URIAS

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA Pitesti au trimis in judecata mai multi inculpati, intre care un fost primar, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor suprafete de padure, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depasind suma de 11 milioane de euro.  Potrivit unui comunicat al DNA, in dosar au fost deferiti justitiei pentru abuz in serviciu Petre Popescu, la data faptei primar al comunei Boisoara, judetul Valcea, si presedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, Mihai Sandulache, la data faptei vicepresedinte al comisiei, Spiridon Piloiu, la data faptei secretar al comisiei, si Mihail Doru Popescu, Doina Mihai si Mircea Oprica, la data faptelor membri ai aceleiasi comisii.

De asemenea, a fost trimis in judecata Gheorghe Popescu, la data faptei presedinte al unei obsti, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. 

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2006, primarul si membrii comisiei au incalcat legea privind procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privata pentru terenuri forestiere. Potrivit anchetatorilor, inculpatii au stabilit in mod nelegal si abuziv dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 2.032,8 ha teren cu vegetatie forestiera pentru obstea condusa de Gheorghe Popescu, fara ca aceasta sa formuleze o cerere si fara a dovedi ca a avut in proprietate suprafete de teren forestier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img