sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Vasile Blaga a fost achitat

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte al PDL Vasile Blaga a fost achitat in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale democrat-liberale, in care era acuzat de trafic de influenta si ca ar fi primit mita, prin interpusi, 700.000 de euro de la ex-primarul Gheorghe Stefan din Piatra Neamt. Decizia este in prima instanta si poate fi contestata. Vasile Blaga a fost achitat de magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

La ultimul termen, au fost audiati in dosar fostii lideri ai PDL Adriean Videanu si Emil Boc. Videanu a explicat magistratilor cum functiona „structura institutionala” a partidului si cum se faceau numirile in functiile de conducere de la companiile de stat.
“Aveam o structura institutionala foarte bine pusa la punct in PDL. Decizia Biroului Permanent a fost aceea de a recompensa organizatiile performante ale partidului, motiv pentru care s-a stabilit ca primele zece organizatii sa propuna oameni care sa obtina diverse functii. Eram in coalitia de guvernare PDL-PSD. (…) Veneau si propuneau profesionisti in domeniu, iar CV-urile se analizau la nivelul ministerului”, le-a spus fostul ministru magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img