vineri, 19 aprilie, 2024

Britanicii s-au razgandit – In cazul unui nou referendum ar vota pentru ramanerea in UE

Distribuie:

Publicat:

Britanicii ar vota să rămână în Uniunea Europeană dacă ar avea loc un nou referendum, conform unui sondaj de opinie, scrie Politico, preluat de news.ro.

Conform unui Eurobarometru în care au fost implicate câte 1.000 de persoane din fiecare dintre cele 28 de ţări ale UE, 51% dintre respondenţii britanici au afirmat că ar vota să rămână în blocul european iar 34% ar vota pentru a părăsi uniunea. Restul nu ar vota sau nu ştiu.

Întrebaţi dacă Marea Britanie a luat decizia corectă când a votat să părăsească UE, 54% dintre cetăţenii britanici au răspuns negativ, iar 38% au răspuns afirmativ.

Două treimi dintre cetăţenii UE (66%) au declarat că ar vota ca ţara lor să rămână în UE iar 17% doresc să părăsească blocul european.

Sondajul a făcut referire la impactul votului privind Brexitul ca fiind un factor important pentru creşterea popularităţii UE. Dintre respondenţi, 68% au declarat că ţara lor a avut beneficii datorită UE, cea mai mare proporţie în ultimii 25 de ani.

„Aproape toate rezultatele privind susţinerea faţă de UE arată o creştere după referendumul din Marea Britanie în 2016, arătând astfel o îngrijorare faţă de impactul Brexitului şi o cunoaştere a beneficiilor membrelor UE”, se arată în raportul sondajului.

Guy Verhofstadt, coordonatorul Parlamentului European privind Brexitul a declarat: „Se pare că există un apetit redus în Marea Britanie sau altundeva în UE pentru un Brexit dur sau un scenariu fără un acord şi sper că rezultatul negocierilor va reflecta acest lucru”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img