marți, 19 martie, 2024

Bugetul a fost aprobat! Al doilea oras din Romania cu metrou: Lucrarile, programate sa inceapa anul acesta

Distribuie:

Publicat:

Clujul a facut un prim pas important pentru reteaua de metrou. Primaria a alocat pentru 2018 suma de 3,48 de milioane lei pentru studiul de prefezabilitate si diverse alte studii privind introducerea metroului in oras, scrie businessmagazin.ro.

“Clujul nu va putea evita discutia despre metrou. Este un proiect pentru urmatorii 15-20 de ani”, a fost mesajul rostit in 2017 pe doua voci: primarul Emil Boc si viceprimarul Dan Tarcea.

In viziunea Primariei, metroul clujean ar trebui sa lege Florestiul sau chiar Gilaul de Apahida. Trebuie luata in considerare realitatea de peste 20 de ani, nu cea de acum. Numai ca studiul pe care il va comanda municipalitatea nu va fi atat de cuprinzator.

Recent, viceprimarul Dan Tarcea citat de Ziua de Cluj: “Nu putem aloca bani pentru studii in Floresti, Gilau sau Apahida. Il vom face numai pentru Cluj-Napoca. Daca si altii vor dori metrou, vor trebui sa isi comande propriile studii, chiar daca stim ca bugetele din comune nu sunt atat de mari. Am vrea, pentru o maxima eficienta, ca linia de metrou sa lege comunele din est si din vest”.

Anul trecut, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, citat de capital.ro: „Vreau sa-l incurajez pe Emil Boc si sunt convins ca nu se va lasa inhibat de «corul cartitorilor», care probabil ca exista si in Cluj, ca si in Timisoara. Oricine intelege ca aceste orase se dezvolta intr-un ritm alert si ca nu pot sa functioneze cu infrastructura gandita in alte vremuri si in alte conditii. (…) Cred ca este o idee foarte buna. Noi trebuie sa gandim in perspectiva, nu de azi pe maine”, a declarat Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img