joi, 18 aprilie, 2024

Bulgarii nu ne vor: “Daca voiam unirea cu alta tara, am fi ales Austria sau Germania, nu Romania”

Distribuie:

Publicat:

Aproape orice cititor care a dat cu ochii de informatia conform careia trei judete din Bulgaria vor sa devina independente, pentru a se uni cu Romania, n-avea cum sa nu se intrebe daca astia sunt normali. Totusi, stirea era confirmata de o televiziune bulgara!

”O istorie care dupa mine suna mai mult ca un gest disperat si ca o incercare sa se atraga atentia decat ca adevar, dar totusi locutuitori ai Bulgariei de nord-vest sustin ca lanseaza o petitie prin care ar dori un referendum pentru desprinderea de Bulgaria si unirea cu Romania“, descria situatia moderatorul Victor Nikolaev, in reportajul prezentat la Nova TV.

In fata camerei de luat vederi, Puigdemont de ocazie al bulgarilor, Boris Kamenov s-a aratat nemultumit de faptul ca in Bulgaria tot timpul se vorbeste depre coruptie.

”Nimeni nu neaga ca exista coruptie si daca ne desprindem fie ca autonomie, fie daca Romania va cere aceste trei regiuni, ar fi posibil sa nu mai fim considerati ca parte din aceasta coruptie. Oamenii din nord-vest tot timpul au luptat pentru o democratie adevarata fara coruptie. In Romania nu se mai vorbeste de coruptie pentru ca sistemul judiciar este mult mai democratic“, spunea bulgarul.

Trei judete bulgaresti vor alipirea la Romania! "Bulgarii din aceasta regiune nu mai vor sa fie partasi la coruptie"

Cotidianul Adevarul l-a contactat pe Boris Kamenov, un muncitor in constructii, in varsta de 60 de ani, prin intermediul unui jurnalist bulgar.

”Discutia a fost interesanta. Boris Kamenov a declarat ca nu vrea sa mai vorbeasca cu nimeni, pentru ca ideea sa a fost interpretata gresit si terfelita de presa bulgara. Totusi, l-am rugat sa-mi explice de ce. A spus ca nu a fost vorba de nici un fel de independenta si de nici un fel de unire cu Romania“, afirma jurnalistul.

Boris Kamenov a tinut sa precizat ca scopul sau era altul. ”A fost vorba de independenta fata de coruptie, nu de independenta de Bulgaria“, a declarat el jurnalistului bulgar.

Boris Kamenov pare foarte suparat de efectul demersului sau. ”L-am intrebat daca in aceasta situatie, in care pare foarte suparat de raspandirea vestei despre initiativa sa, ar pune capat al petitiei. Mi-a raspuns: «Pai da. Am sa pun capat! De fapt, nu este nici o petitie, nici o persoana nu a semnat. A fost o idee care a fost prezentata gresit de presa de parca am facut deja o petitie»“.

”Kamenov a tinut sa spuna ca s-a referit la Romania pentru ca acolo exista un sistem judiciar mai bun, iar in Bulgaria nici o persoana nu a intrat in inchisoare pentru coruptie la nivel inalt“, spune ziaristul.

La intrebarea daca a fost vreodata in Romania si daca stie ca si in aceasta tara sunt proteste, Boris Kamenov a raspuns: ”Da, si acolo au probleme, ca la noi. Daca voiam sa ne unim cu vreo alta tara, as fi cerut sa ne unim cu Austria sau cu Germania, nu cu Romania".

Discutia s-a terminat brusc, cand ziaristul l-a mai intrebat pe Kamenov daca a fost cautat de vreun oficial bulgar sau roman dupa declaratiile sale. ”Eu ma gandesc sa-mi schimb numarul de telefon. Tot timpul ma suna ziaristi si alti cetateni sa ma intrebe de ce am vrut independenta. Gata! M-am saturat! Pa!", a spus Kamenov si a inchis telefonul.

Asa ca, dragi concetateni, luati-va adio de la orice gand de preamarire a unui nou tarat romano-bulgar, vecinii de la sud de Dunare nu-s chiar asa dusi…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img