joi, 28 martie, 2024

Burleanu explica impartirea banilor dupa calificarea la EURO 2016

Distribuie:

Publicat:

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a explicat care este prima maxima pe care jucatorii romani o vor incasa dupa calificarea la EURO 2016, dar si ce bani merg catre centrele de copii si juniori.

Intrebat, miercuri seara, la televiziunea Sport.ro, cum isi impart jucatorii banii acordati de UEFA, Burleanu a raspuns: “Este o suma fixa, dar este confidentiala”.

“Jucatorii nu au pus niciodata problema banilor, ba chiar au renuntat la 500.000 de euro pentru ca federatia sa aiba bani sa investeasca in centrele regionale de excelenta.

Suma maxima pe care un jucator o va lua este in jur de 150.000 de euro”, a declarat seful FRF, dupa ce anterior presa anuntase ca cei doi jucatori integralisti in preliminarii, Vlad Chiriches si Dragos Grigore, ar urma sa primeasca in jur de 300.000 de euro, fiecare.

In plus, Burleanu a subliniat ca centrele de copii si juniori vor primi aproximativ doua milioane de euro, suma primita de FRF de la UEFA fiind de 12 milioane de euro.

“Jumatate din bani se duc la jucatori, apoi la staff si antrenor, iar la juniori cam 1-2 milioane de euro, sub 50%. Cu tot ce primim de la sponsori avem 2 milioane de euro de investit”, a mai precizat presedintele Federatiei.

In schimb, capitanul nationalei, Razvan Rat, a explicat ca jucatorii vor primi in total 3 milioane de euro, pe care ii vor imparti intre ei.

“Voi discuta si cu ceilalti. Eu sunt vocea lor. De fapt nu sunt singur, ma voi consulta cu cei care vor fi la meciul cu Italia convocati, cu absolut toata lumea. Vor fi cateva optiuni pe care le vom discuta si vom alege cea mai corecta fata de fiecare dintre noi”, a spus Rat, la Dolce Sport.

Turneul din Franta va avea premii fara precedent in valoare de peste 300 de milioane de euro, cu 50% peste sumele oferite la editia din urma cu trei ani. In acest moment, FRF si-a asigurat un bonus financiar in valoare de 12 milioane de euro dupa ce echipa nationala s-a calificat la turneul final.

Lucrurile nu se opresc insa aici, intrucat fiecare rezultat de la turneul final va fi rasplatit pe masura. Chiar daca UEFA nu a anuntat sumele exacte, se speculeaza ca o remiza ar putea fi recompensata cu 1 milion de euro, in timp ce o victorie cu 2 milioane de euro.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei s-a calificat la Campionatul European din 2016 dupa ce a terminat pe locul doi in grupa F, ca urmare a victoriei din Feroe, scor 3-0. Este prima prezenta la turneul final a tricolorilor dupa o pauza de opt ani.

Campionatul European se va disputa intre 10 iunie si 10 iulie 2016 in Franta, fiind prima editie la care vor participa 24 de echipe. Tragerea la sorti in care se vor stabili grupele va avea loc pe 12 decembrie, la Paris. Echipele vor fi impartite in 6 grupe de cate patru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img