joi, 28 martie, 2024

Bursa de la Hong Kong a renuntat la oferta de preluare a bursei londoneze

Distribuie:

Publicat:

Operatorul bursei de la Hong Kong (HKEX) a anunţat, marţi, că a renunţat la oferta sa de preluare, în valoare de 39 miliarde dolari, pentru bursa de la Londra (London Stock Exchange Group – LSE), relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

HKEX a recunoscut că nu a reuşit să convingă managementul LSE să aprobe această tranzacţie.

Oferta de preluare lansată de bursa de la Hong Kong, luna trecută, risca să pună în pericol planurile bursei de la Londra de a prelua compania de analiză a datelor Refinitiv pentru 27 miliarde de dolari.

Bursa de la Hong Kong a recunoscut că LSE ar fi trebuit să renunţe la planurile vizând preluarea Refinitiv pentru ca propria sa ofertă să avanseze.

"HKEX este dezamăgită că nu a putut să convingă managementul London Stock Exchange cu privire la punerea în practică a viziunii sale", a informat Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd (HKEX), conform sursei citate.

Analiștii considerau că sansele de succes ale acestei oferte de preluare erau foarte mici, aceștia spunând că LSE a respins-o la două zile după ce HKEX şi-a dezvăluit planurile.

Bursa de la Londra a menţionat unele "probleme fundamentale" care există în oferta bursei de la Hong Kong, precum preţul prea mic şi faptul că LSE este angajată la rândul său în preluarea Refinitiv.

O altă problemă vizează legăturile între bursa de la Hong Kong şi guvernul local, care este controlat de Beijing, în special în contextul crizei politice fără precedent pe care o traversează în prezent fosta colonie britanică, după patru luni de proteste zilnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img