vineri, 19 aprilie, 2024

Bursa de Valori Bucureşti lansează pe 1 august Forumul Antreprenorilor Made in Romania – Cum să devii un antreprenor de succes

Distribuie:

Publicat:

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează pe 1 august Forumul Antreprenorilor Made in Romania – Cum să devii un antreprenor de succes, iar antreprenorii care au construit Cris-Tim, Electrogrup, FAN Courier, Autonom Rent-a-Car, Bittnet şi Qualitance vor fi principalii speakeri la Forum, potrivit unui comunicat al BVB.

"Ne dorim ca prin Forumul Antreprenorilor Made in Romania şi prin programul Made in Romania să coalizăm în jurul nostru cât mai mulţi antreprenori, consultanţi şi investitori, să le oferim posibilitatea de a sta la aceeaşi masă şi, astfel, aceştia să poată lucra împreună pentru dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri. În economiile dezvoltate, testul de maturitate al unei companii este considerat listarea la bursă, pentru că atunci acea companie trece prin filtrul investitorilor şi astfel îşi stabileşte valoarea de piaţă. Listarea la bursă reprezintă pentru companii şansa de a rămâne unul dintre liderii sectorului economic în care activează. În ultimii ani, mai multe companii antreprenoriale româneşti au trecut acest test, deci, putem spune că avem poveşti antreprenoriale de succes la Bursa de Valori Bucureşti", a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Forumul vine după succesul Bucharest Entrepreneurship Forum (martie 2017) şi al celor două ediţii ale Made in Romania: Liga BVB (din 2017 şi 2018) şi, totodată, face parte din seria de activităţi demarate de Bursa de Valori Bucureşti pentru promovarea antreprenoriatului romanesc, care din acest an se derulează sub umbrela 'Made in Romania'.

"România încă este la început în ceea ce priveşte cultura antreprenorială, încă suntem la stadiul de învăţare, iar prin Forumul Antreprenorilor Made în România exact aceasta ne propunem, să învăţăm unii de la alţii, deoarece dacă nu învăţăm din experienţele celor care au reuşit, riscăm să greşim şi, astfel, nu putem trece la următoarea etapă de dezvoltare sustenabilă. Acesta este un avantaj de care trebuie să profităm cu toţii. Know-how-ul antreprenorilor de succes poate fi util şi adaptat şi de antreprenorii la început de drum. Pentru a veni în ajutorul antreprenorilor, vom îmbunătăţi programul Made in Romania astfel încât să devină în viitor un stâlp de susţinere al antreprenorial romanesc", a declarat Adrian Tanase, directorul general al BVB.

În ultimii ani, BVB s-a concentrat pe dezvoltarea mediului de afaceri local, bazându-se pe o strânsă colaborare cu antreprenorii, investitorii instituţionali şi individuali, precum şi cu ceilalţi actori ai pieţei de capital, iar Made in Romania rămâne vârful de lance al iniţiativelor BVB adresate antreprenorilor. În cele două ediţii ale programului Made in Romania peste 300 de companii care au o contribuţie semnificativă în economia României, unele dintre acestea având chiar perspective de a deveni campioni regionali, mai ales că o parte dintre ele au început deja să se extindă şi peste hotare.

Forumul Antreprenorilor Made in Romania este un eveniment gratuit, iar actualii sau viitorii antreprenori sunt invitaţi să-şi rezerve locurile pe site-ul dedicat www.entrepreneurshipforum.ro. Forumul va avea loc pe 1 august, începând cu ora 9:30, la hotelul Intercontinental din Bucureşti. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img