vineri, 29 martie, 2024

CADRE DIDACTICE, CERCETATE PENTRU CORUPTIE

Distribuie:

Publicat:

In aceste momente, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 13 perchezitii domiciliare, pentru documentarea activitatii mai multor cadre didactice universitare, banuite ca ar fi pretins si primit foloase necuvenite, cu ocazia organizarii si sustinerii unor examene.

La data de 3 iulie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie–Sectia de urmarire penala si criminalistica, efectueaza 13 perchezitii domiciliare.

Actiunea se desfasoara intr-un campus universitar, la birourile si cabinetele unor cadre didactice banuite de coruptie, precum si la locuintele acestora.

Din cercetari a reiesit ca mai multe cadre didactice din cadrul unei unitati de invatamant superior ar fi desfasurat activitati ilegale, constand in pretinderea si primirea unor foloase materiale necuvenite, cu ocazia organizarii si sustinerii examenelor semestriale sau anuale la diferite discipline de catre studenti sau cu ocazia sustinerii examenelor de admitere, licenta ori acordare a gradatiei de merit sau a functiilor didactice.

De asemenea, in cursul anului scolar, unii profesori universitari ar fi organizat “meditatii”  la disciplinele la care sunt titulari si ar fi fost abordate sau furnizate studentilor subiectele de examen.

Vor fi puse in aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, in vederea audierii acestora si dispunerii de masuri.

La operatiune participa si politisti din cadrul I.G.P.R.- Directia de Investigatii Criminale, I.P.J. Ilfov, specialisti criminalisti, precum si jandarmi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img