joi, 25 aprilie, 2024

Cainele Roba a depistat tigari de contrabanda in P.T.F. Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita, cu ajutorul cainelui de detectare produse din tutun si impreuna cu inspectorii vamali,  au descoperit 21.600 de tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, pe care un cetatean roman  incerca sa le introduca in tara, ascunse in autoturismul pe care il conducea.

In ziua de  15 noiembri, in jurul orei 21.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita , s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Volvo, inmatriculat in R. Moldova, cetateanul roman Petru A., in varsta de 38 de ani, domiciliat pe raza  municipiului Bucuresti.

La controlul de frontiera, cainele „Roba” specializat in detectarea produselor din tutun, din dotarea Politiei de Frontiera, a dat semnale specifice de detectie a produselor din tutun, motiv pentru care s-a solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

Astfel, echipa comuna de control a descoperit ascunse in podeaua, plafonul si farurile autoturismului, cantitatea totala de 21.600 de tigarete (1.080 de pachete), cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 4.968 lei, sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 8.000 lei, precum si indisponibilizarea autoturismului pana la plata amenzii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img