vineri, 19 aprilie, 2024

Cainii pot sa detecteze coronavirusul

Distribuie:

Publicat:

Câinii pot sa detecteze coronavirusul. Pare nebunesc, dar este (poate) viitorul: o organizație britanică pregătește câinii în prezent pentru a detecta coronavirusul.

Incredibil, dar adevărat. Luni, 27 martie 2020, institutia de câini de detecție medicală (o organizație britanică specializată în instruirea „detectoarelor de boli” de câini) au anunțat că au început să antreneze animale pentru a detecta coronavirusul SARS-Cov-2. După un antrenament riguros de 6 săptămâni (!), câinii ar putea permite un diagnostic „rapid, eficient și non-invaziv” al bolii Covid-19.

Câinii să facă ecran pentru coronavirus, science fiction? Deloc ireal, răspunde Dr. Claire Guest, director și co-fondator al asociației: „Abordarea noastră este riguroasă și științifică (…) Câinii noștri sunt deja antrenați pentru a observa boli precum cancerul, boala Parkinson și anumite infecții bacteriene (…) Câinii pot juca, de asemenea, un rol împotriva epidemiei de coronavirus. ”

Coronavirusul schimba mirosul corporal

Cum funcționează? Detectarea unei boli virale bazându-se pe parfumul unui om nu este ușoara. Cu toate acestea, așa cum au explicat câinii de detecție medicală (care funcționează în colaborare cu London School of Hygiene and Tropical Medicine și Universitatea Durham, Anglia), „știm că câinii sunt capabili să detecteze anomalii subtile în temperatura corpului unui individ”.

„În plus, studiile au arătat că anumite patologii (inclusiv cele respiratorii, precum Covid-19) modifică mirosul corpului. Câinii pot detecta aceste modificări, care există chiar și la un individ asimptomatic, dar care poartă coronavirusul. „În cele din urmă, organizația speră că câinii dresați corespunzător vor fi dislocați în aeroporturi și locuri publice pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Câinii pot sa detecteze coronavirusul

Provocarea actuală? Izolarea cu succes (într-o manieră sigură) a „mirosului coronavirusului” și prezentarea câinilor în timpul antrenamentului. Dar experții câinilor de detecție medicală sunt încrezători: „ideea este că câinii vor constitui un prim screening: doar persoanele considerate„bolnave” de animale vor fi testate de către autoritățile sanitare, ceea ce le va permite să se concentreze resurse (valoroase) acolo unde sunt necesare „speră Dr. Claire Guest. Ne vedem în 6 săptămâni…”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img